Wat is een stuurstroomkabel?

wat is een stuurstroomkabel

Bij LAPP Benelux kun je terecht voor het aanschaffen van allerlei soorten kabels. Er zijn zo enorm veel soorten kabels, dat het niet gek is als je soms even niet meer weet welke kabel je nou waarvoor kunt gebruiken. In dit artikel zullen we daarom antwoord geven op de vraag: wat is een stuurstroomkabel? Zo kun je hopelijk beter geïnformeerd de keuze maken voor de juiste kabel. 

wat is een stuurstroomkabel

Kabels van Ölflex

Het merk stuurstroomkabels dat LAPP Benelux verkoopt, heet Ölflex. Zij verkopen voedingskabels en besturingskabels, ook wel stuurstroomkabels genoemd. Wat deze kabels doen, is letterlijk het aansturen van de (onderdelen van) de machines. Zij zorgen dus dat de machines worden voorzien van stroom, zodat zij kunnen werken. Dit soort kabels zijn in principe bijna overal in te zetten. Denk aan mobiele elektrische apparaten, installatiebouw, windenergie of openbare gebouwen. 

Het is van een aantal zaken afhankelijk welke kabel je precies nodig hebt. Als je de apparatuur buiten hebt staan, heb je natuurlijk weer andere kabels nodig dan als ze binnen zouden staan. Hetzelfde geldt voor machines in warme ruimten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld oliebestendige en flexibele kabels beschikbaar. 

Welke kabel heb ik nodig?

Op de website van LAPP Benelux vind je verschillende soorten stuurstroomkabels. Onder elke soort staat een korte uitleg van wat de kabel precies is. Mocht je twijfelen over welke kabel je precies nodig hebt? Schroom dan niet om contact met ze op te nemen, want ze helpen je maar al te graag om in één keer de juiste kabels te bestellen.