Tips bij het starten van je website

Heb je een bedrijf, dan heb je zeker een website nodig! Op die manier trek je namelijk klanten en creëer je naamsbekendheid. Maar hoe start je een website? Je kunt ervoor kiezen een bureau hiervoor in te schakelen, zoals https://stuurlui.nl. Je kunt dan je WordPress website laten bouwen door professionals, waardoor je zeker weet dat je een goede website opzet. Wil je zelf aan de slag? Dan kan dat natuurlijk ook. Onderstaande tips maken het starten van een website een stukje gemakkelijker voor je.

Wat is het doel van de website?

Houd bij het maken van je website altijd je doel voor ogen. Wil je bezoekers informeren over een bepaald onderwerp? Is je doel zoveel mogelijk producten te verkopen? Op basis van jouw doelen kun je een zo effectief mogelijke website neerzetten. Ben je bijvoorbeeld fotograaf en wil je je foto’s mooi laten uitkomen op de site, dan zul je qua design andere keuzes moeten maken dan wanneer je een blog aan het opzetten bent. 

Houd het zo simpel mogelijk

Een simpele website werkt het beste. Misschien heb je de neiging om allerlei mooie elementen toe te voegen om je website er zo perfect uit te laten zien, maar less is vaak more. Je wilt dat de bezoeker in één oogopslag kan zien wat er te doen is op je website en waar ze de belangrijkste informatie kunnen vinden. Dit geldt ook voor de tekst op je website, beschrijf zo kort mogelijk (maar wel duidelijk) wat voor diensten of producten je verkoopt. 

Wees consistent

Het is goed om een website op te zetten voor je bedrijf, maar daarbij is het ook belangrijk dat je consistent content plaatst. Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen te staan en daar ook daadwerkelijk blijven staan. Een blog mag daarom niet ontbreken op je website.