De voordelen van een Magento webshop laten bouwen

Veel ondernemers die een webshop willen starten kiezen voor een Magento webshop laten bouwen, en niet voor niets. Dit platform heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Je kunt het bovendien niet alleen inzetten voor een consumenten-shop, maar ook als Magento 2 b2c. Dit is in feite een normale webshop, maar dan speciaal voor zakelijke klanten. Je kunt de producten daar excl. Btw aanbieden, en de btw er enkel over laten berekenen als de klant zich binnen Nederland bevindt. Als de klant in deze Magento 2 b2b webshop zich namelijk in een ander land in Europa bevindt dan hoeft deze uiteraard geen btw te betalen.  

Een b2b magento 2 webshop laten bouwen: Waar moet je op letten?

Wil jij graag een Magento webshop laten bouwen voor zakelijke klanten? Let er dan op of ze je de mogelijkheid bieden om de shop enkel met een wachtwoord toegankelijk te maken. Anders heb je de kans dat consumenten de shop vinden en orders gaan plaatsen tegen jouw scherpe groothandelstarieven. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van jouw Magento 2 b2b webshop, en dus moet je een wachtwoord in kunnen stellen. Je kunt het ook zo instellen dat winkels alleen met een account orders kunnen plaatsen, en dat je zelf de aangemaakte accounts goed moet keuren. Op die manier voorkom je ook dat consumenten (of winkels die niet goedgekeurd zijn) orders plaatsen.

Hoe werkt Magento 2 b2b?

Magento is niet voor niets een van de populairste platformen op webshops mee te bouwen. Het werkt zowel voor klanten als voor webshophouders ontzettend makkelijk. Je kunt al je producten zelf toevoegen, aanbiedingen en kortingscodes aanmaken, categorieën en tags toevoegen, etc. Het is heel erg makkelijk om dit in het systeem te doen. Als je inlogt zie je bovendien een overzicht van wat je allemaal verkocht hebt en wat de huidige voorraden zijn. Een Magento webshop laten bouwen biedt je dus veel inzicht en overzicht in hoe je shop loopt en wat hij je oplevert.

Voorraadbeheer en backorders

Je kunt zelf kiezen of je winkels of andere zakelijke klanten backorders wilt laten plaatsen of niet. Oftewel, of je ze toestaat een bepaald product te bestellen dat je op dat moment niet op voorraad hebt. Als je productieproces het toelaat om deze altijd op korte termijn bij te laten maken kun je dit doen, maar je kunt er ook voor kiezen alleen voorradige producten te laten bestellen.