Versterk de online presence van je bedrijf met SAP Commerce Cloud

Ervaar jij een teleurstellende opbrengst van je online marketingstrategie, wat je ook doet? Heb je je beste marketeers erop zitten, en begrijp je eigenlijk niet zo goed waar het fout gaat? Of ben je een beginnend bedrijf dat hard zijn best doet om een naam te maken, maar loop je spaak op het moment dat het om het internet gaat? Dan heb je wellicht behoefte aan een commerce engine zoals de SAP Commerce Cloud.  

Complex navigeerbaar

De onlinemarketingwereld werkt wellicht niet zoals je zou verwachten. Er is een enorm systeem gaande onder de huid van wat je ziet; onder het zichtbare. Dit bestaat uit miljoenen algoritmes, en SEO’s. Search Engine Optimisation is een van de eerste dingen die ook een commerce engine je zal aanraden. Er is namelijk een trucje dat je kan toepassen voor meer naamsbekendheid, eentje waar iets als SAP Commerce Cloud, een marketing -en bedrijfsprogramma met een snelle cloud-implementatie en een microservice infrastructuur, je goed mee zou kunnen helpen. Hoe vaker jouw naam of bedrijfsnaam als term voorkomt op het internet, hoe hoger je komt te staan in de zoekresultaten van, bijvoorbeeld, Google. Maar hier is het trucje; die mention van je naam hoeft verder niet zoveel met je bedrijf te maken te hebben, of zelfs maar uit je eigen marketing te komen. Zolang je naam maar voorkomt, en veel ook, op veel verschillende plekken, word je sneller gevonden door mensen en dus ook door potentiële klanten. 

Steentje bijdragen

Iets als een SAP Commerce Cloud geeft je niet alleen een extra benodigde edge als het gaat om je directe marketing, het geeft je ook de tools om de digitale kant van je bedrijf beter te managen. Denk bijvoorbeeld aan een overzichtelijk klantenbestand, eentje waarin je alles terug kan vinden en kan managen. Maar denk ook aan een overzicht van je werknemers, de rest van je bedrijf én je marketing. Voor elk bedrijf is het belangrijk om een zo overzichtelijk mogelijke organisatie te hebben, zeker als het om de onlinecomponent gaat. Je moet ontzettend eenvoudig van je website editor (die je begrijpt, en anders een van je werknemers) naar je klantenbestand en de status van je SEO kunnen schakelen. En, werkgevers; het is aan te raden dat je je er zelf ook in verdiept, anders weet je niet waar je online marketeers mee bezig zijn. 

Kortom, iets als een SAP Commerce Cloud is misschien net wat jouw bedrijf nodig heeft. Verdiep je goed, huur de juiste mensen en diensten in en dan komt het helemaal goed met jou én je bedrijf.