Financial lease, wat betaalt u zelf?

Auto’s leasen wordt steeds populairder. Als ondernemer heeft u keus uit operational lease en financial lease. Kiest u voor financial lease, dan heeft u te maken met een vast maandbedrag, een vaste looptijd en kosten die u voor een groot deel zelf in de hand heeft. Welke kosten dat precies zijn leest u hieronder.

Bij financial lease wordt het maandbedrag vastgesteld door de slottermijn en een eventuele aanbetaling te bepalen. Deze worden in mindering gebracht op de aankoopsom van uw personenauto of bedrijfswagen, waarna het resterende bedrag wordt verdeeld over de looptijd van het contract. Omdat de slottermijn, de looptijd en de aanbetaling worden vastgelegd in overleg met u, bepaalt u indirect zelf hoeveel u per maand betaalt.financial-lease-twente

Financial lease maakt u, in tegenstelling tot operational lease, direct economisch eigenaar van het voertuig. In ruil hiervoor kunt u het voertuig meteen op de balans van uw onderneming plaatsen en geniet u van fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van de btw en investerings- en renteaftrek.

Omdat u met financial lease economisch eigenaar bent van het voertuig, komen de verzekering en het onderhoud aan uw voertuig voor eigen rekening. Bij transparante aanbieders zoals Financial Lease Twente bent u echter wel volledig vrij in waar u zich verzekert en waar u dit onderhoud laat uitvoeren. Wederom heeft u een groot deel van de kosten geheel in eigen hand en houdt u overzicht over de totale kosten. En dat is wat ondernemers graag willen!