Explosieven opsporingsdienst BODAC

logo-bodac

Huisstijl Bodac 3 - kopieWe zijn nog niet zo lang geleden verhuist naar een oude boerderij met een groot stuk land. Omdat we het huis helemaal afhadden wilden we aan de tuin gaan beginnen. Voor de tuin hadden wij een hoevenier ingeschakeld die met een heel mooi idee kwam waar ook een zwembad aan te pas kwam. Ze waren druk aan de gang in de tuin, toen ineens iemand riep dat iedereen moest stoppen met graven. De hoevenier kwam naar mij toen en vertelde dat ze een explosief uit de oorlog in de tuin hadden gevonden!

Bodac

Ik werk zelf in de bouw en dit heb ik zelf nog nooit eerder meegemaakt. Gelukkig had ik in mijn contactenlijst het nummer van explosieven opsporingsdienst BODAC. Ik heb gelijk gebeld en ze konden dezelfde dag nog langskomen.

gravenToen ik de mensen van explosieven opsporingsdienst BODAC heb laten zien waar het explosief lag vertelden ze dat we het gebied moesten ontruimen omdat dit explosief instabiel zou kunnen zijn. Ze hebben het explosief uitgegraven en deze vervoerd naar een speciale locatie waar deze onschadelijk zou worden gemaakt.

Ze zijn heel zorgvuldig te werk gegaan en hebben ervoor gezorgd dat de tuin niet helemaal overhoop lag. Ik heb begrepen dat ze het explosief onschadelijk hebben gemaakt op een speciale locatie waar deze tot ontploffing werd gebracht en geen gewonden zou veroorzaken.

Toen we van de schrik waren bekomen hebben we een afspraak gemaakt met Bodac om de hele tuin te onderzoeken zodat we daarmee verder konden gaan.