Wat moet je doen bij letselschade?

Heb je net een verkeersongeluk gehad? Vervelend, maar je bent wellicht slachtoffer van letselschade en dit is niet niets. Wanneer je letselschade hebt, is dat vervelend, maar moet je hier wel iets aan doen. Ben je slachtoffer geworden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische fout? Je kunt dan in de meeste gevallen de schade verhalen bij de andere partij. Letselschade.nl legt dit verder uit, maar in het kort kun je de andere partij aansprakelijk stellen. Echter, is dit niet niets en zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe werkt letselschadevergoeding claimen? En waar moet je mee beginnen? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Medische hulp

Het eerste wat je moet doen naar een ongeval, is medische hulp inschakelen. Zo kan het zijn dat je iets mankeert en wil je zo snel mogelijk geholpen kunnen worden. Echter, is dit niet de enige reden waarom je medische hulp moet inschakelen. Je wilt namelijk dat de arts alle klachten en letselschade noteert, die je hebt opgelopen. Dit dient namelijk als bewijs en je wilt zoveel mogelijk bewijs kunnen verzamelen over het ongeval. Er kan gedurende het letselschadevergoeding claim proces geen twijfel ontstaan of het ongeval heeft plaatsgevonden en/of het letsel voorkomt uit het ongeval. Laat je daarom goed controleren door een arts en laat alles vastleggen in een specifiek document.

Verzamelbewijs

Wanneer je slachtoffer bent van letselschade, is het belangrijk dat je direct bewijs verzamelt. Maak foto’s van het ongeval en fotografeer letterlijk alles met betrekking tot het ongeval. In de meeste gevallen zijn er ook getuigen en wil je deze ondervragen. Is hier geen tijd voor? Noteer dan het telefoonnummer van de getuige, deze kan gedurende het proces van groot belang zijn. Je moet zowel de aansprakelijkheid van de andere partij als je eigen letsel kunnen bewijzen. Daarbij is het ook van belang dat je de kosten noteert die je gemaakt hebt voor een behandeling. Deze kun je namelijk verhalen bij de andere partij en dat is natuurlijk wat je wilt.

Juridische hulp

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je een schadevergoeding krijgt en het verhalen van de schade kan moeilijk zijn. Daarom kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen van iemand die gespecialiseerd is in letselschade. Deze weet precies hoe je bewijs moet inschakelen en hoe er onderhandeld moet worden met de andere partij.