Waar moet je rekening mee houden bij verhuizingen?

Verhuizen, het is natuurlijk een hele opgave maar tegelijkertijd ook heel leuk om een nieuwe woning te betreden. Er komt tijdens het verhuizen natuurlijk veel op je af. Zo zijn er veel praktische zaken waar je rekening mee moet houden maar ook logistieke zaken zoals het vervoeren van de spullen. Sommige mensen hebben het al meerdere keren gedaan en voor andere is het misschien de eerste keer. Hoeveel ervaring je ook hebt, het blijft een hele opgave natuurlijk. Ook komt er bij verhuizen vaak stress bij kijken en is het hard werken. In dit blogartikel geef ik een aantal tips hoe je je kunt voorbereiden op een verhuizing. 

Geldzaken op een rijtje

Als je een woning gaat zoeken moet je van tevoren je geldzaken op orde hebben. Zo weet je in welke prijscategorie je kunt zoeken naar een nieuw huis zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Ook kun je een budget opstellen om uit te geven aan nieuw meubilair. 

Op tijd beginnen

De eerste (meest simpele) tip is: op tijd beginnen. Zodra je de datum van de verhuizing weet kun je van tevoren alvast een planning maken met wat je nog moet regelen. Op deze manier kun je last-minute stress vlak voor de verhuizing beperken. Tip: vergeet ook niet om op tijd je adreswijziging door te geven. Stuur bijvoorbeeld verzekeraars op tijd een adreswijziging door en dan kun je ook gelijk controleren of je je verzekering moet aanpassen.

Verhuisdozen kopen

Heb je een woning gevonden en zijn alle papieren getekend? Dan is het tijd voor het echte werk, de verhuizing. En dat begint natuurlijk met inpakken. Misschien niet de leukste klus maar het moet natuurlijk wel gebeuren. Om alles in te pakken heb je verhuisdozen nodig. Dozen kopen is dus belangrijk om van tevoren te doen zodat je meteen aan de slag kunt. Let op het gewicht per doos zodat je niet met doorgezakten dozen komt te zitten, zeker wanneer er spullen in zitten die breekbaar zijn zoals servies. Door goede kwaliteit dozen te kopen kun je dat risico alvast beperken. 

Spullen wegdoen

Zodra je aan het inpakken bent kun je wellicht ook selectief zijn in het meenemen van je spullen. Misschien heb je wel veel kleding die je niet meer draagt of oude schoolboeken die nog in de kast staan. Op deze manier heb je minder spullen om mee te sjouwen tijdens de verhuizing en daarbij heb je dan ook weer meer ruimte in je nieuwe huis.