Tips voor het aantrekken van nieuwe werknemers

Goed nieuws! Jouw bedrijf gaat groeien. Dat betekent dat er extra mankracht nodig is om al het werk te verzetten. Het aantrekken van nieuwe medewerkers is erg lastig tegenwoordig. Iedereen heeft genoeg keuze, want met meerdere bedrijven gaat het nou eenmaal goed in deze tijd. Maar hoe trek je nieuwe medewerkers en vooral de juiste medewerkers aan? Wij geven je tips!

Opvallen

Wat kan je doen om op te vallen binnen de grote massa van vacatures? Ten eerste is het belangrijk dat de vormgeving van de vacature opvalt. Zo heb je al een streepje voor op anderen. Je moet bij het maken van een vacaturetekst denken vanuit de mensen die je aan wil trekken. Wat zouden zij willen lezen? Wat trekt hun aan? Ook moet het duidelijk zijn wat jouw bedrijf zo speciaal maakt. Dit geeft mensen extra motivatie om te reageren. Ook moet er een goede call to action in de tekst zitten. Zo worden potentiele medewerkers extra getriggerd.

Maak een eigen vacaturesite

Maak een aparte, persoonlijke vacaturesite, bijvoorbeeld: www.werkenbijbedrijf.nl. Zo kom je professioneel over en kunnen mensen zich direct meer verdiepen in het bedrijf zelf. Het hoeft allemaal niet veel te kosten. Een onepager is ook goed genoeg. Je kan hier reviews van andere werknemers op plaatsen, of vlogs van toekomstige collega’s. Ook kan dit de huidige medewerkers motiveren.  Met dit beeld ontdekt de sollicitant in wat voor bedrijf hij/zij eventueel komt te werken en wat voor mensen er al werken. Het kan ook nog extra helpen om de vacature op de homepage van de gewone website te plaatsen.

Mocht je nog meer tips willen over het aantrekken van personeel of heb je hulp nodig op HR gebied? All4people kan je daarbij helpen! Klik op de link of ga naar https://all4people.nl/