Is er bij jouw firma als een kennismanagementsysteem geïntrigeerd?

manager

kennismanagementsysteemMaken jullie al gebruik van een kennismanagementsysteem? Indien dit niet zo is, vraag ik mij af waarom? Iedereen die in het ondernemers vak zit, weet hoe belangrijk kennis is. Natuurlijk is het begrip kennis behoorlijk breed, bedoelt men kennis over de markt, concurrenten, klanten etc. Dit zijn allemaal factoren die bepalend kunnen zijn voor het succes van een onderneming. Wanneer jij namelijk over informatie beschikt die de concurrent niet heeft, kun jij hierdoor behalen. Wel is belangrijk dat deze informatie, evenals andere, op de juiste wijze behandelt wordt. Hier kan zo’n systeem jou bij helpen. Kennismanagement bestaat uit drie onderdelen:

  • Kennis vergaren
  • Kennis borgen
  • Kennis delen

Begrijpelijk is natuurlijk dat elk onderdeel belangrijk is. Zo maakt elk onderdeel gebruik van een ander systeem. Deze worden vervolgens gekoppeld en zo wordt kennismanagement optimaal ingezet. Een firma dat bedrijven hierin ondersteunt heet Linde Learning. Zij leveren dan ook meerdere diensten en bieden op maat oplossing voor elk bedrijf. Op de markt zijn er ook standaard systemen die zulke mogelijkheden ook bieden, echter doordat zij alles per klant afstemmen wordt hier het maximale uitgehaald.

manager

Laat een quick scan uitvoeren

kennismanagerVia kennismanagement-nederland.nl is het mogelijk om een quick scan uit te laten voeren. Zo kun je snel achterhalen wat de stand van zaken is voor jouw bedrijf en hoe een kennismanagementsysteem het best geïntrigeerd kan worden. Er zijn namelijk altijd verbeterpunten te vinden. Dus doe je voordeel hiermee en neem contact met hun op. Zij zullen dan stap-voor-stap alles met jou doorlopen. Heb je nog vragen omtrent dit item? Plaats onderaan deze pagina een reactie.