Hoe krijg ik mijn bedrijf hoger op google?

Google topposities

Elke ondernemer met een website krijgt met de vraag te maken, hoe krijg ik mijn website hoger op de zoeklijst van Google? Het antwoord op deze vraag is niet simpel. Om een Google toppositie te bemachtigen is er veel werk nodig.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe belangrijk het is om hoog op de zoeklijst van Google te staan. Voor bedrijven is het van groot belang dat de website van het bedrijf in een van de Google topposities te vinden is. Dit komt door de luiheid van de Google gebruiker. De gemiddelde Google gebruiker vindt het over het algemeen te veel moeite om verder te zoeken dan pagina 1 van Google. Hierdoor worden de vaak honderden bedrijven die zich bevinden om de pagina’s na de eerste overgeslagen en dit is uiteraard niet goed voor de business.

Google topposities

Om hoger op Google te verschijnen zijn er een aantal mogelijkheden. De eerste is het kopen van advertentieruimte op Google. Hiermee kan een positie worden gekocht en hiermee dus meer kliks op de website. Echter is deze optie vaak erg prijzig omdat de vraag naar deze optie erg groot is. Een tweede optie is het inhuren van een bedrijf dat zich bezig houdt met SEO. Met bijvoorbeeld linkbuilden worden er over heel het internet stukjes geschreven over de website van de opdrachtgever. Hierdoor komt deze website vaker op Google voor en denkt het algoritme van Google dat deze website populair is en dat veel mensen deze website dus blijkbaar interessant vinden. Hierdoor stijgt de plek op de Google ranglijst en kunnen hiermee meer kliks worden verzamelt. Hierdoor wordt de website nog populairder en zal er dus een positieve spiraal van kliks ontstaan.

Al met al is het dus van groot belang dat er iets wordt gedaan voor jouw website.