Het belang van goede luchtfiltering op de werkvloer

goede luchtfiltering

Ergonomisch werken is hot. Een gezonde werkomgeving creëren voor jouw werknemers kun je op verschillende manieren doen. Populair zijn bijvoorbeeld het zit-sta bureau, de wandelvergadering of het blokje om tijdens de lunch. Maar heb jij er weleens bij stilgestaan wat een goede luchtfiltering op de werkvloer voor jouw werknemers kan doen? Deze op het eerste oog onzichtbare verbetering heeft grote positieve effecten. Wij vertellen je hieronder meer over de voordelen van schone lucht op kantoor.

Een betere luchtkwaliteit = een betere gezondheid

Hoewel je hier misschien niet direct aan hebt gedacht, begint een gezondere werkomgeving met schone lucht! Heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel bacteriën er op kantoor rondzweven? Door de lucht regelmatig te verversen daalt de hoeveelheid schadelijke stoffen en krijgen jouw werknemers schonere lucht binnen. Dit betekent dat de kans op ziekte (en daarbij ook ziekteverzuim) aanzienlijk kleiner wordt. Ook kleinere klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, worden door goede luchtfiltering op kantoor voorkomen.

Schone lucht zorgt voor verhoogde prestaties

Een schonere lucht is niet alleen gezonder, het heeft ook nog eens een positieve uitwerking op de productiviteit! Het is niet voor niets dat de wandelvergadering en het ommetje tijdens de lunch aan populariteit hebben gewonnen. Door het scheppen van een luchtje maken werknemers hun hoofd leeg waardoor zij, eenmaal terug op kantoor in staat zijn om een betere werkprestatie te verrichten. Frisse lucht zorgt daarnaast ook voor een verhoogde creativiteit. Het mooie is dat deze positieve effecten niet alleen door buitenlucht kunnen worden behaald. Bewezen is dat een schone lucht op kantoor zorgt voor een betere concentratie en uiteindelijk leidt tot meer efficiëntie. Een goede luchtkwaliteit binnen is dus minstens zo belangrijk als de door jou ingevoerde wandelingen in de buitenlucht!

Goede luchtfiltering op de werkvloer is goed voor de portemonnee

Hoog tijd dus, om de luchtkwaliteit op kantoor eens goed onder de loep te nemen. Hoe vaak staat bij jullie een raampje open? Hoe vaak wordt de airconditioning schoongemaakt? En hoe zit het met de toevoer van schone lucht op koude winterdagen? Als de gezondheid van jouw werknemers je lief is, zorg je voor een goede luchtfiltering op de werkvloer. De perfecte optie om doorlopende circulatie van schone lucht te verzorgen is een ventilatie- of luchtfilteringssysteem. Deze zijn er in alle soorten en maten; een klein budget of een enorm kantoor zijn dus geen excuses! Bovendien gaat het hier om de gezondheid én prestatie van jouw werknemers. De investering in een luchtfilter op de werkvloer heb jij echt zo terugverdiend.

Ben jij werkzaam in de industrie, automotive of in een laboratorium? Hier lees je waarom een afzuigsysteem in de werkplaats essentieel is: Zorg voor een veilige werkomgeving van je personeel met het juiste afzuigsysteem