Een minilening als voorschot op jouw salaris

Minileningen zijn kleine leningen tot een paar duizend euro, vaak tussen 100 en 1500 euro. Je kunt kiezen uit verschillende kredietverstrekkers, bedragen, looptijden en voorwaarden. Daarover kan je meer lezen op de website www.kleinbedraglenen.nl.  Je kunt vrij snel en simpel zo’n kleine lening aanvragen, vanuit huis en online. En binnen een paar weken ben je ook weer van je schuld af, want de looptijden zijn kort. Een minilening is een snelle manier om wat geld te hebben voor acute uitgaven of tijdelijke aanbiedingen. De toezichthoudende instantie is de AFM of de Autoriteit Financiële Markten. Daar kan je ook meer informatie en advies inwinnen.

Ook zonder BKR toets en registratie

Minileningen worden vaak aangegaan voor bedragen van 100 tot 1500 euro maar meer of minder is ook mogelijk. Aanbieders kunnen onderling verschillen als het gaat om leninghoogten, looptijden, voorwaarden. Wat ook verschilt is de beoordeling en check vooraf. Vaak vindt er een zogenaamde BKR toets plaats. Bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel staan debiteurs Maar als familie of vrienden borg voor je willen staan, is dat soms niet nodig. Dat komt omdat de gever van de lening dan een andere vorm van zekerheid heeft, dat er ook wordt afbetaald. En dat het niet te lang gaat duren. In zo’n geval kan je bij bijvoorbeeld Ferratum toch een aanvraag doen voor een krediet tot 1500 euro. Naast commerciële kredietverstrekkers zijn er sociale kredietverstrekkers, ook voor minileningen. Een voorbeeld daarvan is de gemeentelijke kredietbank.

 

200 euro lenen, meer of minder kan ook

Microkredieten zijn geschikt voor kleinere uitgaven die net boven het dagelijkse budget uitgaan. Uitgaven die niet uitgesteld kunnen worden. Dus als je 200 wilt lenen. Of als je een iets grotere aanschaf wil doen.  Een kapotte wasmachine, koelkast, TV. Of een laptop. Een gestolen fiets die dagelijks nodig is. Een nieuw paar schaatsen voor de kinderen zolang het nog vriest. Een waanzinnige vakantieaanbieding. Een supermooie winterjas in de sale. Als je niet kunt wachten tot je volgende loonbetaling is het fijn dat er microkredieten zijn. Je kunt ze snel aanvragen, bij spoedkredieten zelfs binnen 24 uur. En je lost ze ook binnen enkele weken of maanden weer af. Nadat je je loon weer hebt ontvangen, bijvoorbeeld. Let er wel op dat je binnen de afgesproken termijn aflost anders worden er veel hogere rentetarieven in rekening gebracht.