Verdiep je goed in alle spaarvormen

Rente.nl

Laten we eerlijk zijn: door de corona komt er waarschijnlijk weer een financiële crisis aan. Dit gaat rente op spaarrekeningen waarschijnlijk niet ten goede. Het is bovendien altijd goed om je geld te spreiden. Wil je meer weten over alle mogelijke manieren van sparen maar ook hoe je kunt lenen? Dan kijk je op rente.nl.

Rente.nl

Sparen in moeilijke tijden

We willen allemaal wel geld sparen. Het is belangrijk om te sparen omdat je zo ervoor zorgt dat je de volgende zaken kunt oplossen:

  • onvoorziene uitgaven opvangen zoals een kapotte wasmachine
  • aanvulling op je pensioen omdat het niet genoeg is
  • studies van je kinderen

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende spaardoelen. Nu gaan we kijken naar een aantal veel voorkomende spaarvormen.

De normale spaarrekening en meer

Je kunt je geld op een spaarrekening zetten. Dit kon je vroeger best wat rente opleveren. Nu is dat niet het geval. De rente is laag of zelfs negatief. Alleen als je geld vastzet, kun je er nog op verdienen. Ga je sparen voor een studie of huis voor later? Dan is dit dus goed mogelijk. Hoe langer je geld vastzet, hoe meer rente je krijgt.

Rente.nl

Vastgoed

Je kunt echter ook sparen door je geld te stoppen in vastgoed of goederen die met de jaren meer waard kunnen worden. Den bijvoorbeeld aan woningen die je vervolgens verhuurt. Maar ook goud kopen kan een goede investering zijn. Zelfs zilver is in opkomst.