Dit kan je een handje helpen om bepaalde plekken te bereiken

Wil je bijvoorbeeld zware containers kunnen optillen die op een hoge plaats staan? Dan is een reachstacker kopen een uitstekend idee. Een reachstacker is een voertuig waarmee je beter in staat bent om moeilijke plekken te bereiken. Toch is een reachstacker niet hetzelfde als een hoogwerker. Een reachstacker is namelijk een zwaar voertuig waarmee je zware objecten kunt verplaatsen. Dat terwijl een hoogwerker voornamelijk bedoeld is voor mensen die zelf op grotere hoogte moeten kunnen werken. De reachstacker is een zeer indrukwekkend voertuig dat je onder andere veel terugziet in havens en dat niet weg te denken is in deze branche.

Waarom een reachstacker kopen?

Bedrijven die met laadbakken, containers en zelfs vrachtwagentrailers werken, kunnen ervoor kiezen om een reachstacker te kopen. Met de reachstacker kun je al deze objecten eenvoudig optillen en op de juiste plaats weer neerzetten. Het optillen van dergelijke zware objecten is normaal gesproken natuurlijk geen eenvoudige klus. Hier heb je wel speciaal materiaal voor nodig. Vandaar dat het zo belangrijk is om over een voertuig als de reachstacker te beschikken. Letterlijk vertaald betekent reachstacker “bereikstapelaar”. Dat beschrijft ook heel goed wat voor werkzaamheden je met dit voertuig kunt uitvoeren. Het voertuig wordt gebruikt om zware objecten in de hoogte te stapelen.

Zoek je in plaats hiervan een hoogwerker?

De reachstacker is gemaakt om zwaar materiaal te verplaatsen en dus niet om zelf op grotere hoogte te werken. Mocht je bijvoorbeeld werkzaamheden willen verrichten aan een gebouw op grote hoogte, dan is een reachstacker kopen dus niet de juiste oplossing. In dat geval kun je een hoogwerker huren of aanschaffen. Daarmee kan personeel op grote hoogte aan de slag. Het zijn twee hele verschillende werktuigen.

Een reachstacker kopen, wat kost dat?

Wat een reachstacker kost is van verschillende factoren afhankelijk. Om te beginnen heb je verschillende soorten reachstackers. Dat heeft ook invloed op de prijs van het voertuig. Daarnaast heeft de staat van het voertuig natuurlijk ook invloed op de prijs. Je kunt een reachstacker zowel tweedehands als nieuw kopen. Het is heel gebruikelijk dat je voor een tweedehands reachstacker ongeveer € 50.000 betaalt. Het apparaat is echter onmisbaar op veel werkplekken. Daarom is het helemaal niet gek dat veel bedrijven bereid zijn om dit bedrag te betalen voor het voertuig. Veel bedrijven kopen het apparaat ook nieuw, zodat zij hier weer jarenlang mee vooruit kunnen. Heb jij ook een reachstacker nodig voor jouw bedrijf? Dan is het verstandig om het aanbod eens goed door te nemen.