De werking van een remcilinder

Auto onderdeel

Dit blog gaat over een remcilinder. Het is erg belangrijk dat een auto kan remmen, al helemaal bij een noodsituatie. Het systeem dat het remmen van de auto tot stand brengt bestaat uit veel onderdelen met elk een bepaalde functie. Bij het remsysteem van een auto heeft de remcilinder een belangrijke rol. De cilinder bestaat uit een huis van gietijzer of aluminium waarin 1 of 2 metalen zuigers zitten. Dit wordt beschermd d.m.v. rubberen stofkappen. Voor het ontluchten heb je de remontluchting-snippel, hierdoor kan lucht makkelijke ontsnappen.

De cilinders geven een soort signaal af vanuit het rempedaal waardoor de remblokken in werking te treden. Als je als bestuurder nu wilt remmen dan houd je het rempedaal ingedrukt. Door het indrukken hiervan voer je een bepaalde druk uit dat als een signaal wordt verstuurd binnen het systeem. Het signaal komt dan bij de hoofd remcilinder aan die deze druk via remvloeistof overbrengt naar de remcilinders op de wielen. Deze zorgen ervoor dat de druk op de wielen worden afgeremd.

Remcilinders

Remcilinder vervangen

Als een remcilinder toe is aan vervanging kun je dit beter overlaten aan een professioneel. Tenzij je een erg handige sleutelaar bent, dan is het mogelijk om dit zelf te doen. Het is het best als de cilinders per set vervangen worden. Dus twee voor de vooras of twee bij de achteras. Remcilinder is een verzameling van hoofdremcilinders, koppeling-cilinders en wielremcilinders deze worden gevuld en bediend via remvloeistof en hebben verschillende werkingen. De druk wordt vanaf het rempedaal naar de wielremcilinders en remklauwen deze worden bekrachtigd door de hoofdremcilinder.

auto

Bij Autoparts staat een team aan specialisten voor jou klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste auto onderdelen. Het is belangrijk om wel de remvloeistof om de 2 jaar te verversen en het remsysteem vervolgens te spoelen. Voor meer informatie over deze cilinder kun je terecht op de website van Autoparts.