Zo maak je als bedrijf geen fouten met low code

Low code is een vorm van softwareontwikkeling die is gericht op het ontwikkelen van high-performance applicaties. Het is een stuk eenvoudiger en effectiever om als bedrijf voor low-code te kiezen in plaats van programmeren. Programmeren kost meer tijd en is veel complexer. Toch zijn er een paar valkuilen binnen een bedrijf als het gaat om low code. Zorg dat jouw bedrijf hier goed op voorbereid is om deze foutjes te voorkomen. Gelukkig kun je bedrijven als esperantoxl inschakelen voor het ontwikkelen en digitaliseren van jouw bedrijf door middel van low code. Het digitaliseren van je bedrijf kan echter voor veel vraagtekens zorgen. 

Wees goed voorbereid op wat er komen gaat

Als je als bedrijf van plan bent om met een app te gaan werken, is het belangrijk dat jouw werknemers hier vroegtijdig van op de hoogte zijn. Zij zullen zich namelijk aan moeten passen, omdat de verandering die low code met zich meebrengt heel snel gaat. Een app kan namelijk binnen no-time klaar zijn. Er is een grote kans dat je werknemers niet weten wat low code in houdt, waardoor ze de snelle veranderingen niet aan zien komen of niet hadden verwacht. Zorg dat je werknemers zich goed hebben ingelezen. Zorg tenslotte dat je werknemers ieder moment informatie kunnen vertrekken over de onderneming, zodat de ontwikkeling niet vastloopt. 

Hou je werknemers op de hoogte

Het doel van het ontwikkelen van een app met low code is het digitaliseren van je bedrijf. Als de app klaar is, is het wel belangrijk dat de app ook echt wordt gebruikt. Anders is je bedrijf nog steeds geen stap verder wat betreft het digitaliseren. Het komt vaak voor dat de werknemers niet op de hoogte zijn gehouden van de nieuwe app of geen uitleg hebben gekregen wat betreft het gebruik van de app. Als je werknemers niet weten hoe ze de nieuwe software moeten gebruiken, zullen ze deze ook niet gebruiken. Betrek je werknemer bij het proces door middel van trainingen over het gebruik van de nieuwe app.