Zo gaat een headhunter te werk

Het begrip headhunting is inmiddels al een aantal decennia oud. Het begrip is afkomstig uit de VS waar mensen door headhunters geworven werden om topposities binnen bedrijven te vervullen door die personen op te leiden. Tegenwoordig worden headhunters in Nederland vooral ingezet voor het vinden van mensen die al hoog opgeleid zijn en topposities kunnen vervullen. Maar hoe gaat een headhunter precies te werk heden ten dage? Dat ligt ik in dit artikel toe. Lees je mee?

Wat is een headhunter precies?

Een headhunter is iemand die gespecialiseerd is in recruitment. Een headhunter is meer dan alleen een recruiter een headhunter is namelijk gespecialiseerd in het vinden van hoogopgeleide en hooggeplaatste werknemers. Headhunters vullen vooral management posities op.

Hoe gaat een headhunter te werk?

Het allerbeste personeel is negen van de tien keer al voorzien van een functie binnen een bedrijf. Dat betekent dat een headhunter verder moet kijken dan mensen die opzoek zijn naar een baan, een headhunter probeert dus vaak mensen te benaderen die op dat moment al een baan hebben. Vaak zorgt de headhunter ervoor dat de baan die wordt aangeboden beter is dan de huidige baan van de kandidaat.

Een headhunter heeft zelf vaak een groot netwerk van specialisten die ze benaderen. Headhunters gaan vaak eerst opzoek binnen hun eigen netwerk.

Wat zijn de voordelen van een headhunter inschakelen?

Het grote voordeel van een headhunter is dat een headhunter in staat is om iemand te vinden die bij het werk past, een headhunter kijkt verder dan een pagina met functie eisen. Daarnaast scheelt het vaak enorm veel tijd, headhunters werken snel en vaak ook met deadlines. En tot slot kan het je potentieel ook veel geld schelen. Het inschakelen van een headhunter kan veel kosten, maar als je dat wegstreept tegen de winst die je behaalt met het bedrijf omdat je goed personeel hebt dan valt het heel erg mee.

Meer weten over headhunters en wat zij doen? Neem dan hier eens een kijkje.