Winkel starten? Dit is álles wat je moet weten

Yes! Je hebt de knoop doorgehakt en gaat eindelijk jouw droom waarmaken door je eigen winkel te openen. Super leuk natuurlijk, maar ook best een lastig proces. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden en waar je aan moet denken. Veel mensen onderschatten dit proces… Wil je echt optimaal starten? Lees dan snel onze tips.

Wat ga je verkopen?

Oké, wij begrijpen ook wel dat je deze vraag al lang voor jezelf hebt beantwoord. Maar dat bedoelen we hier niet mee… Met deze vraag doelen we eigenlijk op je ondernemingsplan. Het ondernemingsplan is echt een voorwaarde om succesvol te ondernemen. Niet alleen moet je dit plan waarschijnlijk voorleggen bij de KvK, gemeente en verzekeringen. Het is ook een leidraad voor jezelf tijdens het starten van je onderneming. Absoluut geen overbodige luxe dus om een goed ondernemingsplan te schrijven. Als ik jou was zou ik nu nog beginnen!

Rechtsvorm & Registreren

It’s not all fun and games. Er dienen een heleboel dingen geregeld te worden voordat je jouw winkel echt kunt gaan openen. Zoals bijvoorbeeld het bepalen van de rechtsvorm en alle registratie. Denk er dus goed over na in welke rechtsvorm jij wil gaan ondernemen, dit moet je namelijk doorgeven wanneer je je gaat aanmelden bij de KvK. De keuze die je maakt heeft invloed op verschillende dingen zoals; aansprakelijkheid, belasting en opstart en doorlopende kosten.

Winkelpand

Ook niet geheel onbelangrijk: vanuit waar ga je jouw winkel runnen? Heb je misschien al een super leuk pand op het oog, of ben je hier nog helemaal niet aan toe gekomen? De locatie van de winkel is van zeer groot belang. Houdt er dan ook rekening mee dat je de winkel opent op een goed zichtbare plek, let ook op wat voor een buurt het is waar je je winkel gaat vestigen en de uitstraling van het pand. Wanneer je de keuze hebt gemaakt, bespreek dan voorafgaand altijd goed de huurvoorwaarden.  Hierna komen de praktische dingen pas aan de beurt, zoals het interieur en andere benodigdheden die je nodig hebt om je winkel te runnen, zoals kassasysteem, pinautomaat, etc.

Voor meer informatie voor startende ondernemers raden we je www.sepay.nl aan, hier vind je het beste pinsysteem voor winkeliers.