Wat leer je bij een opleiding loopbaancoach?

Heb jij interesse om loopbaancoach te worden? Dan dien je hiervoor een opleiding te volgen waardoor jij gecertificeerd als loopbaancoach aan de slag mag. Zonder zo’n opleiding mag je helaas niet als coach aan de slag en ben je dus eigenlijk strafbaar. Wil je meer weten over een opleiding loopbaancoach? Lees dan vooral verder in dit artikel. Wij vertellen je onder meer wat je allemaal leert tijdens deze opleiding.

Leren door te doen

Wij geloven heel erg in het motto dat je leert door gewoon te doen. Het zal dus best wel eens voorkomen dat je gewoon voor de leeuwen wordt gegooid, zonder dat je enige voorbereiding of training heb gehad. Dat is natuurlijk wel even heel eng, maar uiteindelijk heb je daar op de langere termijn alleen maar heel veel voordelen van. Een goede balans tussen praktijk en theorie zal dan ook centraal staan tijdens de opleiding loopbaancoach, een mooie mix.

Wat levert het je op?

Niet alleen zorgt het afronden van deze opleiding dat je officieel als loopbaancoach aan de slag mag, het is natuurlijk ook een hele grote eer. Niet heel veel mensen in dit land hebben zo’n opleiding afgerond, je mag dus best trots op jezelf zijn. Trost en eer is daarnaast niet het enige hoor. Je ontvangt namelijk ook nog een officieel diploma indien je je examen gehaald hebt. Dit diploma dien je ook mee te nemen naar sollicitatie gesprekken, anders is de kans klein dat je aangenomen wordt.