Wat is rosacea en wat kun je er tegen doen?

Rosacea is erfelijk. Je kunt het herkennen aan blozende wangen die altijd aanwezig zijn. Daarnaast komt er ook jeuk bij kijken en een brandende huid. Ook zit de huid vaak vol met bultjes en ontstekingen. De huid voelt vaak branderig en gevoelig aan en is vaak gevuld met gesprongen adertjes en ontstekingen. Over het algemeen is het nooit helemaal te genezen, wel is het goed te behandelen waardoor de klachten af kunnen nemen. Je kunt je klachten laten afnemen door een dagelijkse skincare routine voor jezelf samen te stellen.

Een skincare routine samenstellen tegen rosacea

Bij je skincare routine kun je het beste beginnen met het reinigen van je gezicht. Hiervoor is het handig om een lichte en milde gezichtsreiniger te gebruiken die je huid verzacht. Daarna kun je een oogcrème aanbrengen van een goede kwaliteit, het liefst voor de gevoelige huid. Hierna kun je een dag of nachtcrème aanbrengen, hierbij kan je direct de rosacea creme aanbrengen. Wanneer je een extra verzorgende huid wilt kun je een serum mixen met je dag of nacht creme. Ook is het belangrijk om overdag zonnebrand te dragen, breng dit aan over de dagcrème heen. Zo heb je een goede dagelijkse routine samengesteld om je huidklachten zo veel mogelijk te laten afnemen.

Een doeltreffend resultaat met een wekelijks routine.

Wil je een meer doeltreffend resultaat dan kan je ervoor kiezen om producten te gebruiken die afgestemd zijn op jouw huidtype. bijvoorbeeld het serum is hierbij erg belangrijk. Ook kun je gebruik maken van rosacea creme voor een doeltreffend resultaat. Naast je dagelijkse skincare routine is er ook een uitgebreider wekelijks routine. Hierbij kun je gebruik maken van een scrub die de doden huidcellen weghaalt. Ook kun je een maskertjes aanbrengen, dit is niet alleen goed voor je huid maar ook nog eens erg ontspannend. Een masker zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en de kans heeft om zichzelf beter te herstellen.