Wat is een Ploegleider NIBHV?

In elk bedrijfspand kan een ongeval gebeuren, waardoor er werknemers geholpen moeten worden. Dit is in de vorm van het verlenen van Eerste Hulp, een pand ontruimen en mensen naar een veilige locatie toe leiden. Dit wordt gedaan door medewerkers die zich hebben verdiept in bedrijfshulpverlening, ook wel bekend als BHV. Maar waar er meer BHV’ers rondlopen, des te meer is er noodzaak aan iemand die deze mensen coördineert. Maar wie kan dit doen?

Dit is de taak van een Ploegleider NIBHV. Een Ploegleider NIBHV is de persoon die ervoor zorgt dat BHV geoefend wordt en dat de kennis die hierover tot de beschikking van de medewerkers komt ook blijft hangen. Als Ploegleider ben je constant bezig met het letten op de inzet van de BHV’ers.

Opleiding Ploegleider NIBHV volgen

Ben je BHV gecertificeerd en wil je jezelf promoveren tot Ploegleider van je ploeg? Dan kun je je inschrijven voor de opleiding Ploegleider NIBHV bij G4S. Met deze opleiding leer je de belangrijkste aspecten van de taak als ploegleider en kun je direct aan de slag om de functie uit te kunnen oefenen indien dit nodig is.

De opleiding Ploegleider NIBHV duurt zestien uur, verspreid over twee dagen. In deze dagen krijg je theorielessen op het gebied van wat je moet kunnen als Ploegleider NIBHV in het geval van een noodsituatie, en kun je deze theorie meteen in de praktijk uitoefenen in een van de Training & Safety locaties die G4S verspreid door het hele land heeft, waaronder in Zoetermeer en Ede. Nadat je de cursus hebt volbracht, krijg je een officieel NIBHV certificaat, waardoor je vanaf dan mag optreden als een Ploegleider van jouw BHV groep. Wil je je inschrijven voor de opleiding tot Ploegleider NIBHV? Dan kan je dit doen op de website van G4S. Selecteer de datum wanneer je de opleiding wilt volgen, of bespreek wanneer het jou het beste uitkomt.