AGV 2

Dat je bij deze tekst gekomen bent vraag je jezelf waarschijnlijk af: wat is AGV? AGV staat voor automatisch geleide voertuig, het is het besturen van een voertuig zoals een palletwagen door software. Om het beter uit te leggen heeft een AGV componenten in zich die communiceren met software op een computer die speciaal gemaakt zijn door het bedrijf van de AGV. Dit om zo het op een automatische pad te zetten en om zo het taken te laten uitvoeren. Het is gemaakt om dus met zo min mogelijk menselijke interactie te werken, waardoor de kosten en moeite kunnen verminderd worden voor verschillende partijen in het bedrijf.

Het automatiseren van werk

Dus een AGV is een vorm van automatiseren, maar het is niet het enige. Robotarmen zijn een ander voorbeeld, maar je kan hierbij bij automatiseren ook denken aan software. Veel bedrijven werken met sheets om zo hun administratieve kosten en overige informatie te hebben en behouden, dit kan traditioneel met een boekhouder of nu kan het ook automatisch. Het kan zo simpel zijn als automatisch optellen van alles waardes van iets, tot zo complex mogelijk om bij te houden wat de voorraad is. Zelfs als je denkt niet veel verschil zou hebben van automatisering, kan je met veel software online toch je leven iets gemakkelijker hebben.

Voordeel en nadeel van automatie

Wat zijn de voordelen en nadelen van automatie? Er zijn veel positieven, denk aan het werk of je leven makkelijker, sneller of overzichtelijker te maken. Hoewel zijn er ook negatieven, denk aan dat je constant elektriciteit nodig hebt, en soms heb je ook een computer nodig die constant de software in het achtergrond draait. Als het veel rekenkracht nodig heeft kan het ook meer elektriciteit slurpen. Soms kan het ook wel wat prijzig zijn, maar dat ligt op wat het is natuurlijk. In het kort zie je dus dat het compleet ligt aan de behoeftes van je bedrijf waardoor de keuze compleet aan jou ligt.