Wanneer maak je gebruik van een letselschade advocaat in Amsterdam?

In Amsterdam kom je het steeds tegen; ongelukken. Niet alleen heftige ongelukken zoals verkeersongelukken, maar ook kleine ongelukjes zoals je hoofd stoten of struikelen. Toch kunnen die kleine ongelukjes behoorlijk wat gevolgen hebben. Je kunt namelijk flink letselschade oplopen. Dit is al helemaal vervelend als deze letselschade door iemand anders is veroorzaakt. Gelukkig kun je er dan wat aan doen. In deze blog lees je precies wanneer je gebruik kunt maken van een letselschade advocaat Amsterdam en hoe je dat aanpakt.

Wat is letselschade precies?

Letselschade is alle schade die je oploopt wanneer je een ongeluk(je) hebt gehad. Het maakt dan niet uit hoe heftig of waar de schade zich bevindt. Kleine ongelukjes gebeuren de hele tijd. Elke dag stoot iemand wel zijn teen of heeft iemand een vinger tussen de deur. Die dingen gebeuren nu eenmaal. Het is een ander geval als jij, buiten jouw schuld om, schade oploopt waar je echt last van hebt.

Stel je zit op de fiets onderweg naar jouw baan in Amsterdam. Doordat iemand in een auto niet goed uitkijkt door bijvoorbeeld telefoongebruik en die persoon botst tegen jou aan, kun je daar flink last van hebben. Niet alleen is jouw fiets kapot, maar je hebt misschien ook wel een hersenschudding gekregen waardoor je een paar dagen niet kan werken. De emotionele schade die jij oploopt door de fout van iemand anders, hoort ook bij letselschade.

Wat kun je aan letselschade buiten jouw schuld om doen?

Wanneer dit jou overkomt, kun je gebruik maken van een letselschade advocaat in Amsterdam. Deze advocaat gaat jou helpen om een vergoeding te krijgen. De schade die je oploopt aan bijvoorbeeld jouw fiets, moet natuurlijk vergoed worden. Ook gaat de advocaat zijn best doen om smartengeld voor je te krijgen. Dit is eigenlijk de schadevergoeding die je krijgt voor de emotionele schade die je hebt ondergaan.

Wanneer nog meer naar de letselschade advocaat in Amsterdam?

Bij alle letselschade die jou is toegedaan, waar je materiële of emotionele schade aan ervaart, kun je een letselschade advocaat voor inschakelen. Ook wanneer je bijvoorbeeld een litteken hebt opgelopen. Stel je krijgt een hondenbeet van de hond van de buren, dan kun je daar ook schadevergoeding voor krijgen. De kosten worden dan vergoed en je krijgt smartengeld voor het litteken, de angst en omdat jij jouw hand even niet optimaal kan gebruiken.