Waarom is een bedrijfsuitje belangrijk voor je team?

Een bedrijfsuitje is meer dan alleen lol. Want, voor de samenwerking binnen je team is een bedrijfsuitje essentieel om effectiever te kunnen werken. Tijdens een bedrijfsuitje wordt er gewerkt in je team aan belangrijke aspecten van samenwerken op de werkvloer. De belangrijkste punten waar een bedrijfsuitje invloed op heeft, zijn de vorm en mate van communicatie, het creëren van connecties met je collega’s en het leren kennen van je eigen sterktes en zwaktes. 

Heldere communicatie is essentieel voor samenwerking 

Tijdens een bedrijfsuitje zul je kiezen voor het spelen van activiteiten waar je team iets aan heeft. Sommige van deze activiteiten zijn speciaal gericht op het beter maken van de communicatie in je team. Ontbrekende of onduidelijke communicatie in je team, ligt vaak ten grondslag aan een grote diversiteit aan problemen. Je kunt er donder op zeggen dat er veel spanningen op de werkvloer ontstaan door miscommunicatie. Tijdens een teambuilding activiteit, zoals mijnenveld, leer je hoe je helder communiceert. Het spel is vrij simpel uit te voeren. Maak tweetallen. Eén collega wordt geblinddoekt en moet zich, via de aanwijzingen die de ander roept, naar de andere kant van het speelveld begeven. Dit zonder per ongeluk op de mijnen te stappen. 

Leer je collega’s kennen tijdens een bedrijfsuitje 

Naast samenwerking is het belangrijk dat je op je gemak bent bij je collega’s en in je team. Als je een goede band ontwikkelt met je collega’s, maakt dit het makkelijker om advies te vragen of juist opbouwende kritiek te geven. Dit verbetert niet alleen je professionele prestaties van je teamleden, maar draagt ook enorm bij aan een prettige werksfeer. Deze twee punten gaat hand in hand. En, wie wil nu niet met een opgewekt gevoel op de fiets naar kantoor gaan in de ochtend? Tijdens een bedrijfsuitje zul je er ook achter komen dat de vooroordelen die je had van collega’s die je minder goed kende misschien wel helemaal niet correct zijn. Ook is een bedrijfsuitje bij uitstek een goed moment om het management en collega’s van andere afdelingen te leren kennen. 

Ben jij een geboren leider?

Wat zijn jouw sterke kanten en zwakke kanten? Je zult vast wel een idee hebben hiervan. Toch is het goed om tijdens een bedrijfsuitje kritisch naar jezelf en naar je rol in het bedrijf te kijken. Veel mensen onderschatten waar tot ze toe in staat zijn. Tijdens een bedrijfsuitje kom je er misschien achter dat je het eigenlijk heel leuk vindt om andere mensen aan te sturen en meer de leiding te pakken. Waar dit tijdens je baan soms eng kan zijn, kan dit in een informele setting makkelijker zijn. 

Huur een teambuilding trainer in tijdens je bedrijfsuitje 

Om optimaal gebruik te maken van je bedrijfsuitje kun je het beste een teambuilding trainer inhuren. Je kunt al je wensen van tevoren overleggen met deze teambuilding specialist, zodat je optimaal leert van de dag. Je kunt hierbij vertellen over de problemen waar je samen met je team nu tegenaan loopt, en hoe je dit in de toekomst zou willen zien. Maar, in eerste instantie is een bedrijfsuitje natuurlijk een boel lol! Lach met elkaar tijdens je bedrijfsuitje en creëer herinneringen die je nooit meer zult vergeten.