Voordelen van online platform voor Factuur Maken

Gratis factuur maken

Iedere onderneming stuurt facturen en offertes, en ook iedere onderneming is er op gebrand de beste software daarvoor te gebruiken. Het is namelijk niet zomaar iets: het gaat om een groot deel van je administratieve werk, en de documenten die je verstuurt naar je klanten werken op veel fronten mee aan hoe jouw bedrijf in de markt staat. Door de komst van het internet wordt het steeds makkelijker om online facturen en offertes te maken, en in dit artikel gaan we in op de voordelen van online platforms voor het doen van dit – voorheen – tijdrovende administratieve werk.

Gratis factuur maken

Simpele facturen

Dankzij online factuur maken is het nu mogelijk snel en efficiënt documenten op te stellen. Met keuze uit – vaak tientallen – templates is je factuur in een mum van tijd opgesteld, en kun je er zeker van zijn dat er geen menselijke fouten in zitten. Als je je eigen gegevens hebt ingevuld in het template kun je vaak nog op ‘voorbeeld’ klikken, om te zien hoe de factuur er voor de klant uit gaat zien. Als je dan tevreden bent, klik je op verzenden en vliegt de factuur direct naar je klant, of kun je het document uitprinten voor je eigen administratie.

Makkelijk proces

Door dit makkelijke proces ontstaan er meerdere voordelen: de eerste is een hele belangrijke: het bespaart een hoop papier en is veel beter voor het milieu. Maar ook het feit dat de correspondentie digitaal gebeurt, en je documenten niet langer zoek kunnen raken tussen de post van anderen. In het verleden konden dit soort dingen vaak zorgen voor miscommunicatie en uiteindelijk te laat betaalde facturen, maar omdat de communicatie nu zo direct verloopt is dat probleem verleden tijd.

Gratis functies

Er zijn meerdere goede softwarebedrijven die opties voor een gratis factuur maken aanbieden. Een voorbeeld daarvan is Facturatie Office; daar stuur je tot drie documenten gratis per maand, en maak je verder gebruik van het grootste deel van de functies binnen de software. Denk hierbij aan offertes maken, pakbonnen, creditnota’s, maar je kunt ook rapportages uitdraaien voor een nog beter overzicht, of voor je boekhouder.

Betere klantcontacten

Betere bedrijfsdocumenten zorgen voor betere klantcontacten. En dat is best logisch, want als je als klant een rommelige, onduidelijke factuur ontvangt doet dit iets met je vertrouwen in het bedrijf. Met Facturatie Office stuurt je strakke, professionele documenten met daarop precies de gegevens die belangrijk zijn om te weten. Niet te weinig informatie, je document moet natuurlijk wel volledig zijn, maar ook zeker niet te veel. Omdat de internationale richtlijnen om de zoveel tijd veranderen is het extra aan te raden in zee te gaan met goed ontwikkelde management software, omdat je dan zeker weet dat tijdens een factuur maken de nieuwste innovaties en veranderingen mee worden genomen in jouw werk.

Conclusie

Juist omdat er vandaag de dag zoveel slimme oplossingen zijn en functies die je online kunt gebruiken, zoals een factuur maken, zou het zonde zijn als je daar geen gebruik van maakt. Er zijn simpelweg te veel voordelen. Met Facturatie Office profiteer je van die voordelen, zonder dat het je een cent hoeft te kosten. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Facturatie Office.