Verhuizen: tussen verhuisdozen en verzenddozen

 

Hoewel de dynamiek op de huizenmarkt het een tijdje lang vrij onmogelijk heeft gemaakt om voor velen een nieuwe woning op te leveren, lijkt het nu toch steeds meer richting een stabielere situatie te gaan. Het wordt voor een aantal geluksvogels toch weer mogelijk om een nieuw plekje te vinden. En hoewel het op het moment van vinden allemaal geweldig lijkt, komt daarna toch al snel de verhuisstress omhoog. Het is een periode van uitzoeken, uitkiezen en slepen. Gaat die boekenreeks van ‘Lord of the Rings’ nog mee? Of laten we die lekker bij moeders staan? En wat dacht je dan van die knuffelverzameling van vroeger. Wat een gedoe dat uitzoeken. 

Geld verdienen tijdens je verhuizing, kan dat?

Een ding is zeker: nu je toch bezig bent met het bekritiseren van je inboedel, kun je jezelf misschien nóg nuttiger maken dan je al dacht. Het is namelijk een mooi moment om eens te kijken of je het één of het ander kunt verkopen. Als je nou echt heel eerlijk zou zijn tegen jezelf, dan zou die knuffelverzameling waarschijnlijk toch wel ergens in een hoekje terechtkomen op je nieuwe zolder. Dit allemaal, terwijl je er ergens misschien wel iemand blij mee kunt maken. Hoe fijn is het als je tijdens deze periode, waarin vaak veel kostbare uitgaven worden gedaan, ook nog eens een lekker zakcentje kunt verdienen. En zeg nou eerlijk, je bent toch al bezig!

Denk om je levering!

Het is fijn om tijdens je verhuizing zoveel overzicht te bewaren als maar kan. Zoals we al benoemden, het is een periode die door velen als ‘stressvol’ wordt aanschouwd. Het is slim om voorafgaand al dingen te ondernemen die de stress zoveel mogelijk kunnen verminderen. Het is logisch dat je goede verhuisdozen aanschaft die het mogelijk maken dat je spulletjes allemaal heel aankomen op je nieuwe plek. Als je dan toch bezig bent met het aanschaffen van dozen, is het slim om direct een amerikaanse vouwdoos uit te zoeken, zodat je er hiervan ook een paar kunt bestellen. Je kunt op deze manier dan overzicht bewaren tijdens je verhuizing. In de één leg je de spullen die je een plekje gaat geven in je nieuwe woning, en in de ander leg je de spullen die jij nog gaat verkopen. Als je ook gelijk een goede luchtkussen envelop uitzoekt, maak je het mogelijk om ook kleinere producten op een beschermde manier te verzenden.