Vergeet deze onderdelen niet bij het inrichten van een laadperron

laadperron

Voor veel grote bedrijven die dagelijks de nodige vrachtwagens laden en lossen is een laadperron natuurlijk onmisbaar. Dit is een plek waar de goederen gemakkelijk in- en uit de vrachtwagen kunnen worden geladen, zonder dat je iedere keer gebruik hoeft te maken van de laadklep van de vrachtwagen door het hoogteverschil. Toch is dit ook direct de plek binnen het bedrijf waar vaak de meest verschrikkelijke ongelukken kunnen gebeuren. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt als er iemand van het laadperron afvalt nog erger, klem komt te zitten tussen het laadperron en de vrachtwagen. Kortom, tijd voor voldoende veiligheidsmaatregelen. Om je een idee te geven wat van belang is bij het inrichten van een laadperron, hebben we aan aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Dockshelters

Dockshelters zijn onmisbaar bij ieder laadperron. Het maakt niet uit of je er nu één hebt waar maar één of twee keer per week een vrachtwagen wordt gelost of dat je er tientallen hebt. Een dockshelter is een overbrugging tussen het laadperron en de vrachtwagen. Op deze manier zorg je ervoor dat het hoogteverschil tussen de vrachtwagen teniet worden gedaan een dat ook het ruimte die tussen beide zit volledig is verdwenen. Daarnaast kun je op deze manier ook veel makkelijker de goederen laden en lossen, waardoor je meer vrachtwagens kunt verwerken.

Veiligheidshesjes

Een relatief eenvoudig, maar wel effectieve manier om ervoor te zorgen dat het veilig is, is door het gebruik van veiligheidshesjes. Zo kan namelijk iedereen je al vanaf een afstandje zien en kunnen ze er rekening mee houden dat er wat gaande is. Bij voorkeur kies je voor fluoriserende hesjes, zodat het goed opvalt. 

Pionnen

Geef duidelijk aan dat er op een bepaalde locatie wordt gewerkt. Door het gedeelte af te zetten met pionnen, voorkom je dat er mensen in de weg lopen. Je geeft op deze manier aan dat ze er omheen moeten lopen, waardoor je minder kans hebt op een aanrijding met bijvoorbeeld een palletwagen. 

Tot slot

Het inrichten van een laadperron is belangrijker dan je wellicht had gedacht. De veiligheid van je werknemers staat namelijk altijd op plek één. Je doet er daarom dus ook goed aan om de specialisten van Dockequipment te raadplegen, zodat jullie samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.