Streamen met Disney
Iedereen kent wel een grote bekende streaming website waar ze vragen om een VPN verbinding. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Popcorntime, Netflix, en andere streamingdiensten. Soms kan een streamingdienst voordat je kan gaan kijken vragen om je VPN. Als je die dan niet hebt, of je hebt een VPN uit Nederland, kan het zijn dat je de geplaatste content dan vaak niet kan zien. Jammer! Dit gebeurt vaak met nieuwe series en films uit Amerika, bijvoorbeeld. Daar komen films sneller en eerder uit, waar ze in Nederland een andere release-datum hebben. Als je dan niet maanden wil wachten om de film in de bios te zien, kan je hem op sommige Amerikaanse streamingdiensten dus al bekijken, mits je toegang hebt.
Laatst stond er in de krant dat mensen zich zorgen maakten over de Disney films op Netflix. Er was sowieso al veel ophef rond Disney, omdat met de feministische opkomst er anders werd gekeken naar de verhaallijnen die werden geschetst. Vrouwen die jong moesten trouwen, die alleen gered konden worden door een prins, of die vooral in de keuken of slaapkamer tijd doorbrachten. Ook was de mate van diversiteit in Disneyfilms langere tijd heel gering. Daar kwam langzamerhand verandering in toen er nieuwe films uitkwamen. Toen begon het mensen op te vallen dat de wel bekende Disney films één voor een begonnen te verdwijnen van Netflix. Vooral voor ouders met jonge kinderen werd dit een probleem; zoals sommigen al weten krijg je soms kinderen alleen rustig met hun lievelingsfilm op, en vaak op jonge leeftijd is dat nog een Disney film!
Uiteindelijk bleek Disney zijn eigen streamingdienst te lanceren, en verwijderde het daarom in een jaar tot halfjaar tijd veel films van andere streaming platforms af. Zo had Disney het alleenrecht op zijn series en zijn mensen dus wel genoodzaakt om naar de Disney streamingdienst te gaan om te fijne ouderwetse sprookjes te bekijken. Disneyfilms zijn niet alleen voor kinderen; ook voor de ouderen zijn ze nostalgisch en doet het denken aan vroeger. De liedjes, de sprookjes, en de tekenstijl zijn voorbeelden die je doen denken aan hoe cartoons er vroeger op televisie uitzagen.
Hoewel de sprookjes vooral hetzelfde blijven, veranderen de platforms waarop we ze mee krijgen constant. Van een sprookjesboek, naar een audiotape, naar een video, dvd, en uiteindelijk streamingdienst.
Wat zal de volgende stap zijn? Sprookjes afspelen via een leesbril? Dát klinkt pas als een sprookje.