Werkzaam als ondernemer? Open een zakelijke bankrekening!

Wanneer je werkzaam bent als ondernemer, wil je wellicht snel zakelijk geld lenen, bijvoorbeeld, zakelijkbankieren.nl. Dit zodat je te allen tijde over een goed financieel overzicht van je onderneming kunt beschikken. Wanneer je namelijk zowel je privégegevens als je zakelijke gegevens op één bankrekening beheert, is het mogelijk dat je vroeg of laat het overzicht een keer kwijt raakt. Als ondernemer krijg je namelijk te maken met btw-aangiftes, aangiftes inkomstenbelasting, etc. Het is belangrijk dat deze aangiftes op de juiste manier gedaan worden. Niet dat je bijvoorbeeld een deel van je inkomsten over het hoofd ziet, of jezelf rijker rekent dan dat je eigenlijk bent. Het is dus van belang om als ondernemer te beschikken over een zakelijke bankrekening. Je kunt zo’n bankrekening openen bij verschillende banken.

Verschillende banken

Een zakelijke bankrekening kun je openen bij verschillende banken. Iedere bank heeft z’n eigen voorwaarden, en het is aan jou om te onderzoeken welke voorwaarden het beste bij je passen. Zo zal je bij de ene bank meteen te maken krijgen met een vast maandelijks bedrag om gebruik te kunnen maken van je zakelijke bankrekening, terwijl je dit bij de andere bank de eerste twee jaar niet hoeft. Daarnaast kan de hoogte van dit maandbedrag per bank verschillen. Tevens is de service bij de ene bank beter dan bij de andere bank. Voordat je dus een zakelijke bankrekening opent, is het raadzaam om de verschillende zakelijke bankrekeningen eens met elkaar te vergelijken. Je kunt dit eenvoudig online doen. Daarnaast bieden sommige banken je als ondernemer extra voordeel wanneer je daar een zakelijke bankrekening afsluit.

Extra voordelen

Er zijn banken die je als ondernemer extra voordelen bieden wanneer je bij deze banken een zakelijke bankrekening afsluit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kortingen op je zakelijke verzekeringen, gebruik maken van een online boekhoudsysteem, etc. Zo’n online boekhoudsysteem is overigens ontzettend handig. In zo’n systeem kun je namelijk in veel gevallen je facturen maken, en beschik je altijd over een goed overzicht van de financiële situatie van je onderneming. Ook kun je in veel van deze boekhoudsystemen gemakkelijk aankoopbonnen uploaden. Iedere ondernemer heeft namelijk zo nu en dan inkoopbonnen die verwerkt moeten worden in de bedrijfsadministratie. Dit kunnen tankbonnetjes zijn, maar ook bonnen van allerlei zakelijke inkopen die je hebt gedaan. Voordat je dus een zakelijke rekening afsluit, is het raadzaam om de mogelijkheden hiervan eens te onderzoeken. Hopelijk heb je iets aan deze tips en weet je hoe je de volgende stappen kunt nemen! Het is in ieder geval verstandig dat je je in dit onderwerp verdiept zodat je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn.