Opdrachten voor freelancers vinden

Hou jij van vrijheid en van flexibiliteit en vind je het fijn om hard te werken en je eigen tijd in te delen? Dan bij je bij uitstek geschikt om als interimmer aan de slag te gaan. Je kunt dan zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt. Daarbij kun je zelf bepalen wat je tarief is en hoeveel uur je beschikbaar bent. Het vinden van opdrachten voor freelancers wordt steeds lastiger doordat er steeds meer mensen ervoor kiezen om zich als ZZP’er te verhuren. We hebben dit artikel geschreven om je te helpen bij het vinden van de mooiste opdrachten en ervoor te zorgen dat je ook ingehuurd wordt als kandidaat. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste match? Lees dan snel verder en ga aan de slag met onze tips.

Zorg dat je helder hebt wat je zoekt

Er zijn nog steeds veel opdrachten voor freelancers te vinden. Bedrijven snappen de voordelen die het biedt om tijdelijk mensen aan te nemen en niet vast te zitten aan allerlei verplichtingen. Het is van belang dat jij weet wat je zoekt. Want als je niet helder hebt wat je zoekt dan wordt het lastig om te vinden. Bepaal dus aan welke voorwaarden een opdracht moet voldoen voor jou. Wil je online werken of liever op locatie bijvoorbeeld? Heb je een aantal kilometers in gedachten dat je maximaal wilt afleggen? Welke functies trekken je aan en voor welke functies ben jij de aangewezen persoon? Hoeveel uur wil je werken en tegen welk tarief? Hoe helderder je antwoorden hebt op al die vragen, hoe meer inzicht je krijgt in de ideale functie voor jou.

Maak je CV onweerstaanbaar bij opdrachten voor freelancers

Bij opdrachten voor freelancers vindt de eerste selectie meestal plaats op basis van je CV. Zorg en dan ook voor dat jouw exemplaar er spik en span uitziet en dat mogelijke opdrachtgevers een goed beeld krijgen van wie jij bent en wat je kunt. Hou het kort en bondig en zorg dat ook jouw persoonlijkheid zichtbaar is in de tekst. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe beter het is.

Zoek niet alleen, maar reageer ook

Bij opdrachten voor freelancers is het handig als je zelf heel actief bent. Reageer op verschillende functies en stel je flexibel op. Het kan handig zijn om bijvoorbeeld even te bellen nadat je een reactie hebt geplaatst. Zo val je op en heeft de opdrachtgever een beter beeld van wie jij belt. Blijven wachten tot de opdrachtgevers in de rij staan om met je in contact te komen is een illusie. Hou daarom de nieuwe opdrachten goed in de gaten en reageer snel en enthousiast als er een job bij zit die jou aanspreekt.

Stel je open voor mogelijkheden bij opdrachten voor freelancers

Bij opdrachten voor freelancers is het slim om je open te stellen voor meerdere mogelijkheden. Ook als de job in eerste instantie misschien niet ideaal lijkt, kan het handig zijn om te reageren. Niet geschoten is altijd mis.