Ook voor bedrijven in Alkmaar is er schuldhulp

Op verschillende plekken in Nederland is er schuldhulp voor bedrijven, zo ook in Alkmaar. Maar waarom zou je schuldhulp moeten inschakelen en wanneer heb je het nu echt nodig? Eigenlijk is het antwoord op die vragen heel eenvoudig. Wanneer jouw bedrijf in de schulden terecht komt, wil je er in eerste instantie alles aan doen om het zelf op te lossen. Gaandeweg ontdekken eigenaren, van bedrijven, het toch niet helemaal zelf kunnen. Ze proberen alles op de rit te krijgen, maar blijven het moeilijk vinden om de schulden daadwerkelijk af te lossen. Wanneer bedrijven schuldhulp inschakelen krijgen ze extra ondersteuning in het aflossen van de schulden. Maar dat is nog niet alles.  

Voorkomen van faillissement
Door extra ondersteuning van een externe organisatie, kan je een deel van je zorgen uit handen geven. Het doel van schuldhulp is namelijk dat er voorkomen wordt dat een bedrijf failliet gaat. In dat opzicht zorgen zij eigenlijk ervoor dat je als ondernemer minder omkijken hebt naar je schulden en dat je rustig met het bedrijf verder kunt gaan. Zij brengen namelijk de financiële situatie voor jou in kaart en gaan met de schuldeiser(s) in gesprek. Via deze weg hopen ze tot een overeenkomst te komen waardoor jij de schulden kunt aflossen.

Extra coaching
Naast de ondersteuning in het aflossen van de schulden, biedt schuldhulp ook coaching aan. Deze coaching bestaat uit ondersteuning in het verhelpen en voorkomen van (nieuwe) schulden. Maar ook een ondersteuning waarbij ze willen voorkomen dat je als ondernemer in een neerwaartse spiraal terecht komt. Vaak raken mensen die in de schulden zitten onderop en door de juiste ondersteuning en begeleiding, willen ze dit voorkomen.