Meer rendement door Adwords Tips & Trics van de Google Marketing University

Als frequent Google Adwords gebruiker wilt u uiteraard op de hoogte zijn van alle tips & tricks van deze dienst. Gelukkig heeft Google hiervoor de Google Adwords Blog in het leven geroepen. Hier leest u in begrijpelijke taal hoe u optimaal gebruik maakt van deze dienst. Hier volgen handige tips waarvan u absoluut op de hoogte moet zijn.

Laat het over aan een specialist

Door het lezen van blogs zoals deze komt u steeds meer te weten over AdWords en de mogelijkheden om online te adverteren. Omdat het een zeer uitgebreid en complex systeem is kan het handig zijn om een Google AdWords specialist in te schakelen. Hiermee haal je sneller rendement omdat hij of zij geen beginnersfouten zal maken, daarmee verdient de specialist zichzelf gelijk terug.

Stem uw advertentietijden af op het koopgedrag van uw klanten

Wanneer u een webshop beheert, is het handig wanneer uw advertenties opvallen als potentiële klanten ook online zijn. Om dit mogelijk te maken is Adwords Scheduling in het leven geroepen. Advertentietijden zijn per seizoen, maand en zelfs uur aanpasbaar. Als u bijvoorbeeld een sushibedrijf runt, is het uiteraard handiger om meer rond etenstijd op te vallen. En als verkoper van tuinplanten is het voor u niet rendabel om midden in de winter extra op te vallen. Met Adwords Scheduling past u gemakkelijk aan wanneer u gebruik maakt van Adwords. U stelt zelf uw advertentietijd in, of dit nu voor een langere periode is of voor slechts een uur.

Optimaliseer uw zoekwoordengebruik voor nog meer klanten

Nog een handige Google Marketing University is de blog waar je alle informatie kunt vinden, van echte AdWords professionals. Met deze planner controleert u eenvoudig of uw zoekwoorden nog wel up to date zijn. Met behulp van de juiste zoekwoorden spreekt u sneller een daadwerkelijke klant aan. Dit maakt het voor de websitebezoeker persoonlijker: hij heeft immers het gevoel dat hij persoonlijk wordt aangesproken. Dit zorgt voor een hogere koopbereidheid en dus voor het hoger rendement.

8