Manieren om een rooster te maken

workforce-management-inzetten

Een rooster maken kan op diverse manieren gedaan worden. Zo kun jij het per dag, per week of per maand plannen. En kun je ervoor kiezen om deze personeelslid per personeelslid af te gaan om te vullen. Of om deze dag voor dag in te vullen. Als je deze per dag of per week maakt, kun jij al het personeel een eerlijke plek geven. Het is slim om te beginnen met personeel die fulltime werkt in te plannen. Vaak werken deze ook vaste diensten. Vervolgens kun je de parttimers inplannen. En als laatst vul je de ‘gaten’ op met mensen die een nul uren contract hebben zoals bijvoorbeeld vrijwilliger.

Wel of niet een apart systeem

Met workforce management zorg jij op een goede manier voor je personeel. Jij weet waar je aan toe bent en je personeel weet waar het aan toe is. Dit kan via een apart systeem of op een zelf bedachte manier. Maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het is wel erg belangrijk op je personeel goed te behandelen. Zij zorgen er immers voor dat je bedrijf blijft bestaan en nemen een last van je schouders af. Heb jij geen mensen die de vakken de supermarkt vullen? Dan hebben de klanten geen boodschappen die ze kunnen halen. Heb jij geen mensen achter de kassa? Dan worden de boodschappen niet betaald.

Je kunt niet alles zelf doen

Je kunt lastig alles zelf willen doen. Helemaal in een wat grotere organisatie zoals een supermarkt. Je moet goed voor je personeel zorgen, anders is het niet te doen. Zonder personeel ben je nergens. Wie zorgt voor de inkoop van de goederen? Wie zorgt voor de distributie hiervan? Wie zorgt dat de producten in de vakken komen? Als je overal een naam of team op kan zetten, met bijvoorbeeld iemand die die mensen weer aansturen, dan doe je het goed. Jij weet dat alles loopt en werkt. En het personeel weet ook zijn taak.