Hoeveel kost een EHBO cursus?

Of jouw bedrijf Eerste Hulp Bij Ongelukken getrainde mensen nodig heeft wordt tijdens de risico inventarisatie en evaluatie bepaald. Maar ook zonder wettelijke verplichtingen kan het verstandig zijn om personeel te trainen op EHBO vaardigheden. Er zijn verschillende cursussen aanwezig waar je je voor op kan geven, waaronder een herhaalcursus of een cursus die op jouw werkplek wordt georganiseerd. Maar wat zijn de EHBO cursus kosten precies?

 

EHBO cursus kosten basistraining

Een EHBO basistraining behandelt levensreddende handelingen. Als je slaagt heb je het diploma Eerste Hulp. Dit diploma is 2 jaar geldig en om deze actief te houden moet je voordat hij afloopt een vervolgcursus volgen. De kosten van de basistraining EHBO liggen rond de €500. Dit is een cursus van 3 dagen inclusief onder andere het lesmateriaal, koffie en thee, lunch en het certificaat.

 

EHBO Herhalingstrainingen kosten

Deze cursus duurt 1 of 2 dagen en hier worden de 5 belangrijkste onderwerpen herhaald, namelijk Eerste Hulp, vergiftiging, verstuiking, kneuzing, bevriezing en stoornissen in het bewustzijn. Je kan dit jaarlijks in 1 dag doen of 2 jaarlijks in 2 dagen. De kosten voor de herhaalcursus van één dag ligt rond de €200 en voor twee dagen moet je €450 rekenen. Deze zijn ook inclusief eten en drinken en lesmateriaal.

 

Kosten EHBO cursus op de werkplek

Dit betreffen dezelfde cursussen als boven genoemd, echter vinden deze plaats op de werkplek. Deze worden toegepast op de situaties die daar plaats kunnen vinden en naar aanleiding van de bedrijfsnoodplannen en risico inventarisatie gegeven. De kosten hiervan hangen af van de locatie, het aantal deelnemers en de wensen van de werkgever.

 

Vergoeding

Deze kosten lijken hoog, maar veel zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan en betalen vaak het hele bedrag van de cursus terug. Dit is verschillend per zorgverzekeraar, maar na dat je je ingeschreven hebt en het lesgeld is betaald, kan je dit bij je zorgverzekeraar declareren.