Voor medisch onderzoek van onze opleiding wilden wij met een groep medestudenten in gesprek gaan met een bedrijf dat zich bezighoud met cytokines. Deze cytokines spelen een belangrijke rol in het afweersysteem en dat was waardoor wij gegrepen waren door dit onderwerp. Ook in de afgelopen twee jaar, waarbij de coronapandemie veel aandacht van ons vraagt, is de term cytokines erg actueel. Wij hebben met een groep studenten vooronderzoek gedaan naar wat er allemaal al bekend is over cytokines. Hieruit bleek dat er gemiddeld genomen veel onderzoek naar is gedaan. Echter is er door de wereldwijde coronapandemie ontzettend veel meer onderzoek bij gekomen. Dit komt natuurlijk omdat dit onderwerp veel prioriteit verdiend omdat de volksgezondheid er mee gepaard gaat. Nadat wij hier literatuuronderzoek in hebben gedaan werd het voor ons tijd om de praktijk in te gaan met de door ons gestelde onderzoeksvragen. Wij hebben op het internet gezocht naar partijen die zich bezig houden met onder andere cytokines en kwamen bij verschillende bedrijven uit. Uiteindelijk hebben wij contact opgenomen met sanbio.nl . Op deze website is veel informatie te vinden over wat het bedrijf zoal doet en met welke partijen sanbio samenwerkt. Voor ons is dit prettig om te weten omdat wij onze bronnen ook altijd moeten noteren aan het einde van ons onderzoek. Wij hebben via de website een contactformulier ingevuld en zijn ondertussen verder gegaan met andere werkzaamheden in het onderzoek. Een halve week later hebben wij reactie gekregen op ons mailtje waarin wij hadden gevraagd of wij in contact mochten komen met één van de medewerkers van het bedrijf. Wij ontvingen een hele vriendelijke mail terug waarin ons werd uitgelegd dat het op dit moment, mede door alle ontwikkelingen rondom corona, erg druk was. Echter wilde het bedrijf ons graag te woord staan. Zij gaven aan dat zij het belangrijk vinden dat er altijd onderzoek gedaan blijft worden en dat dat ook is waar zij altijd mee bezig zijn en zullen blijven. Wij hebben met het bedrijf een belafspraak in kunnen plannen.

Onderzoek over cytokines en de werking daarvan

Tijdens de belafspraak hebben wij allerlei vragen kunnen stellen. Deze vragen waren stuk voor stuk relevant voor ons onderzoek en het bedrijf heeft ons hierin veel uit kunnen leggen. Wij waren met name benieuwd naar de cytokines en wat de visie van het bedrijf is omtrent cytokines. Daarnaast waren wij ook benieuwd naar welke rol cytokines hebben in hun bedrijf. Tot slot waren wij ook benieuwd of wij mochten weten op welke manier het bedrijf zelf onderzoek doet naar de rol van cytokines. Wij hebben in het gesprek veel informatie gekregen over cytokines en vonden ook dat de medewerker écht de tijd voor ons heeft genomen. Dit hebben wij lang niet bij alle bedrijven die wij benaderd hebben, mogen ervaren.

Wilt u meer weten over dit specifieke onderwerp?

Als u meer wilt weten over bijvoorbeeld het onderwerp cytokines en een bedrijf dat zich hiermee bezighoud, ga dan eens:

  • Naar de website van dit bedrijf
  • Contact opnemen met het bedrijf om uw vraag te stellen
  • Onderzoeken wat dit bedrijf voor u kan betekenen als het gaat om cytokines

Wij zijn voor ons onderzoek op een hele vriendelijke manier ontzettend geholpen door dit bedrijf, en kunnen ons goed voorstellen dat het prettig is om met dit bedrijf zaken te doen.