Hoe kom ik bovenaan Google?

hoe kom ik bovenaan google

Veel website-eigenaren vragen zich af: ‘Hoe kom ik bovenaan Google?’ De eerste plek in Google is een felbegeerde plek en dat is ook niet zo vreemd. Het kan je namelijk veel extra organische bezoekers opleveren. Maar hoe kom je nu bovenaan Google? Deze tips kunnen jou verder helpen.

hoe kom ik bovenaan google
  1. Schrijf waardevolle teksten

Waardevolle teksten zijn natuurlijk ideaal voor je bezoekers. Hiermee kun je ook het conversiepercentage verhogen. Zoekmachines zien ook dat bezoekers langer op pagina’s met waardevolle content doorbrengen. De tijd die bezoekers op een pagina spenderen is een belangrijke ranking factor. Schrijf daarom waardevolle teksten die ook nog eens lang zijn.

  1. Zorg voor een snelle laadtijd

De laadtijd is al even een ranking factor, maar inmiddels lijkt een snelle laadtijd steeds belangrijker te zijn geworden voor zoekmachines. En dat is ook niet zo vreemd: een snellere laadtijd zorgt voor een betere gebruikservaring. Ga met Google Pagespeed na hoe snel jouw website laadt en volg de tips op om je laadtijd te verbeteren.

hoe kom ik bovenaan google
  1. Maak een interne linkstructuur

Met interne links laat je zoekmachines weten welke pagina’s het belangrijkst zijn. Ook zorgt een goede linkstructuur ervoor dat gebruikers vaker verder klikken en langer op je website blijven. Zoals we hierboven al hebben uitgelegd is de tijd dat bezoekers op je website blijven een belangrijke ranking factor. Hierdoor kan een goede interne linkstructuur je helpen om bovenaan Google te komen.