Hoe kan ik met mijn website hoger in Google komen te staan?

Hoger in Google komen

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheden van het internet. Dit komt voor een deel doordat er de laatste jaren steeds meer mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Als ondernemer wil je hier natuurlijk gebruik van maken. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om jouw bestaande product of dienst op het internet aan te bieden. Echter, om ervoor te zorgen dat jouw product of dienst gevonden wordt, is het verstandig om eens naar de verschillende mogelijkheden van SEO te kijken.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, in het Nederlands vertaald is dit zoekmachine optimalisatie. Tegenwoordig is de optimalisatie van jouw website of webshop steeds belangrijker geworden. Dit komt voornamelijk doordat iedereen gebruik maakt van de zoekmachine Google. Om ervoor te zorgen dat jij als ondernemer hoog scoort in zoekmachines, zou je eens kunnen kijken wat jij kan doen om jouw website te optimaliseren. Door een goede optimalisatie is het mogelijk om hoger in zoekmachines te komen, en mogelijk zelfs op de eerste plek terecht te komen. Veel ondernemers zien deze eerste plek als een soort vastgoed. Wanneer je de eerste plek hebt bemachtigd en hierna voldoende onderhoud pleegt aan jouw website, is de kans klein dat je van de eerste plaats af wordt gestoten door een concurrent. 

Hoger in Google komen

Een belangrijke vorm van SEO

Op dit moment steken steeds meer mensen tijd en energie in hun SEO. Een van de lastigste vormen van SEO is het linkbuilden. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer bedrijven dan ook voor de mogelijkheid om het linkbuilden uit te besteden aan een extern partij. Het voordeel van het uitbesteden van linkbuilding, is dat je veel verschillende mogelijkheden hebt. Zo zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om backlinks te kopen. Door middel van deze backlinks scoort jouw website hoger in Google. Dit komt doordat de backlinks een bepaalde waarde aan jouw website toevoegen.

Hoger in Google komen

Het kopen van backlinks

Wanneer je een ondernemer bent wil je natuurlijk zo veel mogelijk zelf doen. Echter, in een aantal gevallen is dit niet verstandig. Zeker niet wanneer je zelf te weinig kennis hebt van een onderwerp. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor linkbuilding. Sinds een aantal jaar kiezen ondernemers ervoor om hun backlinks zelf aan te schaffen. Helaas kan het aanschaffen van de verkeerde backlinks een negatieve invloed hebben op jouw ranking. Het is dan ook verstandig om dit gedeelte van de SEO uit te besteden aan een expert.