De online webinar is niet meer uit het ondernemerswereldje weg te denken. Als ondernemer zijn we natuurlijk vaak onderweg en leven we soms wel dagen achter onze laptop. Het is daarom niet altijd even praktisch om een seminar te geven op een fysieke locatie. Daarbij kun je met een online webinar veel meer mensen bereiken in een keer. In dit artikel leggen we je het succes uit van de online webinar.

Een groot publiek

Een van de voordelen van een online webinar is dat je voor een groot publiek kunt spreken. Soms kijken er wel honderduizend mensen naar je webinar. Dit krijg je niet zomaar gedaan wanneer je voor een zaal spreekt. Je weet van tevoren natuurlijk niet hoeveel mensen je gaat bereiken, maar met een beetje goede marketing krijg je al veel gedaan.

Minder kosten

Als ondernemer horen we dat natuurlijk altijd graag: minder kosten. Een online webinar hoeft in principe niks te kosten, behalve je tijd. Je spreekt de webinar in en eventueel gooi je er nog wat advertentiebudget tegenaan. Voor de rest hoeft het je niks te kosten. Je kunt er daarnaast voor kiezen om mensen te laten betalen om je webinar te zien. Dit wordt over het algemeen niet gedaan. Een online webinar is in eerste instantie een lokker naar je producten. Echter geldt dit natuurlijk niet als je echte online trainingen ervan maakt.

Wil je meer weten over online webinars? Kijk dan eens op www.yourwebinar.nl.