Het belang van bedrijfsafval scheiden

Het is belangrijk om bedrijfsafval te scheiden. Bedrijfsafval is een term die wordt gebruikt om afval aan te duiden dat als gevolg van werkomstandigheden tot stand komt. Als ondernemer ben je vervolgens zelf verantwoordelijk voor het opruimen en verwerken van het afval. Indien je dit niet goed doet riskeer je een boete van de overheid. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je afval bij de bron scheidt. Het gehele proces van afvalscheiding zal hierdoor een stuk gemakkelijker worden. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor afval scheiden, waarbij geldt dat je kunt kiezen voor het ophalen van jouw bedrijfsafval door MilieuServiceNederland.

Circulaire economie

Een van de voornaamste redenen waarom veel ondernemers kiezen voor het scheiden van afval heeft te maken met het besparen van kosten. Je moet als ondernemer immers voldoen aan wettelijke verplichtingen en als je dit niet doet dan riskeer je een boete van de overheid. Een andere reden om te kiezen voor het scheiden van afval heeft te maken met het faciliteren van een circulaire economie. Dit is een economie waarin materiaal meerdere keren wordt gebruikt. Om dit proces te faciliteren is het belangrijk om te kiezen voor een restafval container

Duurzaamheid

De voornaamste reden om te kiezen voor het scheiden van afval heeft betrekking tot duurzaamheid. Het is namelijk zo dat je de uitstoot van CO2 kunt verlagen door bewust afval te scheiden. Door afvalscheiding zal jouw ecologische voetafdruk kleiner worden. Daarnaast geldt dat je verschillende soorten afval opnieuw kan gebruiken door recyclen. Kies daarom direct voor het scheiden van verschillende afvalsoorten. Door dit bij de bron te doen voorkom je ten eerste vieze handen. Ten tweede is er een milieuvriendelijk proces. 

Verschillende afvalsoorten

Er bestaan verschillende afvalsoorten, onder andere grofvuil, papier, plastic en karton. Bij het scheiden van afval is het mogelijk om te werken met etiketten. Hierdoor weten medewerkers binnen het bedrijf wat voor afval in de container mag worden gegooid. Indien gewenst kun je gebruik maken van meerdere afvalbakken. De verschillende afvalstromen zullen vervolgens in verschillende verbrandingsovens terechtkomen, waarbij geldt dat de totale uitstoot van CO2 lager is.