Geef je klanten een geweldige online beleving met Augmented Reality

Je hebt vast wel eens gehoord van de term Augmented Reality. Het is een term die niet meer weg te denken is als je met e-commerce te maken hebt. Steeds meer webshops maken gebruik van AR om de klantbeleving online een boost te geven. We leven meer en meer in een digitale wereld en het online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Daarbij worden bezoekers steeds veeleisender en willen ze elke keer opnieuw verrast worden. Dat vraagt wat van je als je een webshop hebt om je producten te verkopen. Wil jij je klanten een totaal nieuwe beleving geven zodat ze blijven terugkomen naar je shop? Lees dan snel verder. Want we vertellen je hier alles over hoe je dat kunt bereiken.

Geef je klanten een ervaring die hun verwachtingen overtreft

Met Augmented Reality geef je klanten een online ervaring die zelfs een live ervaring overtreft. Je kunt al jouw producten levensecht weergeven en daarbij ook alle verschillende varianten aan je bezoekers laten zien. En daar heb je geen grote voorraden voor nodig. Dat kan allemaal digitaal. Zo kun je, als je meubels verkoopt, van elk model alle mogelijke uitvoeringen zichtbaar maken. Elk model in elke kleur en in elke maat. Zelfs in een fysieke meubelwinkel krijg je die ervaring niet. Dat maakt dat je klanten veel makkelijker een aankoopbeslissing nemen. Je maakt het veel eenvoudiger voor ze om ja te zeggen tegen het product van hun keuze omdat ze het al gezien hebben.

Met Augmented Reality heeft de klant het product al bijna in huis

Met Augmented Reality kun je zelfs zo ver gaan dat je klant het meubelstuk al in zijn/haar woonkamer kan zien staan. Met een plaatje van de woonkamer plaats je met behulp van AR het meubelstuk op de plek waar het komt te staan. Zo zien mensen meteen hoe het model past bij de rest van de inrichting. Als ze eenmaal zien hoe mooi een kast past in hun woonkamer kunnen ze geen nee meer zeggen en wordt verkopen een fluitje van een cent voor je.

Klanten blijven je site bezoeken na deze ervaring

Als klanten eenmaal ontdekken hoe jouw webshop zich onderscheid van andere sites dan blijven ze graag bij je terugkomen. Met Augmented Reality maak je fans van je klanten en ben je verzekerd van herhaalaankopen en terugkerende klanten. Nu kun je nog het verschil maken. Steeds meer bedrijven zien de waarde van AR voor hun bedrijf en stappen over op deze nieuwe manier van verkopen. Als jij nu de overstap maakt loop je voor op andere bedrijven en dat gaat je sales een boost geven

Met Augmented Reality trek je nieuwe klanten aan

Met Augmented Reality trek je nieuwe klanten aan die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring. Mensen die fan zijn van jouw site en hoe jij je producten presenteert zullen dat graag vertellen aan anderen en zo worden je klanten je ambassadeurs die jou helpen om online te groeien.