Flexibele werkplekken: de voor- en nadelen op een rij

flexplek

Voor veel mensen is het idee van een flexibele werkplek heel aantrekkelijk. Het betekent dat je niet meer vastzit aan een vaste werkplek en dat je de mogelijkheid hebt om te werken waar en wanneer je maar wilt. Dit kan erg handig zijn, vooral als je bijvoorbeeld veel reist of gewoon graag thuis werkt. Maar er zitten ook nadelen aan flexibele werkplekken. Zo kan het moeilijker zijn om contact te houden met collega’s en kan het lastiger zijn om taken goed af te ronden. Daarnaast zijn er ook bedrijven die flexibele werkplekken niet toestaan, dus je moet hier wel rekening mee houden. Kortom, tijd om hier eens wat dieper op in te gaan.

Meer werkplekken

Op het moment dat je als bedrijf kiest voor flexibele werkplekken, dan zul je merken dat je veel meer werkplekken hebt. In de huidige setting ga je namelijk niet snel op de plek van iemand zitten die er een dag niet is. Ontzettend zonde dus van deze ruimte. Door te kiezen voor flexibele werkplekken in een kantoor, zul je merken dat je veel meer mensen kwijt kunt, met veel minder ruimte. Denk alleen maar eens aan alle mensen die parttime werken. Deze mensen zijn dus niet altijd op kantoor en dus blijven deze plekken vaak 2 dagen in de week leeg.

Minder kosten

Werk jij als zzp´er, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je het liefst zo min mogelijk kosten maakt die niet noodzakelijk zijn. Zo zit je er natuurlijk niet op te wachten om een heel kantoorpand te moeten huren wanneer je maar één keer per week op kantoor hoeft te zijn voor het doen van de administratie. Een flexplek kan dan uitkomst bieden. Zo betaal je alleen wanneer je er zit en zit je verder nergens aan vast. Woon je in de omgeving van Utrecht? Dan is er altijd wel een fijne flexplek in Utrecht centrum te vinden.

Sociale contacten

Een Flexibele werkplek bevordert natuurlijk ook de sociale contacten. Zo praat je natuurlijk in een bedrijf vaak alleen met je direct collega´s. Door regelmatig van plek te wisselen, kun je ook eens aan andere collega´s vragen hoe het gaat zonder dat je hier speciaal voor naartoe hoeft te lopen.