Ergonomische muizen zijn zo ontwikkeld dat ze tijdens gebruik comfort geven en de spierspanning verlagen ten opzichte van de standaard platte muis. Werkplekverbetering levert een uitgebreid assortiment aan ergonomische muizen. Denk bij uw keuze voor een ergonomische muis aan de volgende factoren:

 muis

Preventief of curatief?

 

  • Waar bevinden uw klachten zich (pols, nek/schouder, vingers etc.)?
  • Welke werkzaamheden verricht u doorgaans?
  • Wat is de maat van de hand?
  • Bent u links of rechts?

 

Het is van belang dat u zo min mogelijk vanuit de pols werkt, dat u de onderarm 90 graden ondersteunt en dat u binnen uw lichaam (schouderbreedte) werkt met de ergonomische muis. Dit voorkomt dat u de grote spieren rond het nekgebied onnodig belast. Voor een optimaal ergonomisch rendement adviseren wij bij het gebruik van een ergonomische muis en een ergonomisch toetsenbord.

 dxt

Werkplekverbetering is al ruim 20 jaar erkend specialist op het gebied van ergonomische hardware, zoals de ergonomische muis. De kennis die wij vergaren baseren we op wetenschap. Binnen ons team worden wij door enkele wetenschappers geadviseerd. Vergelijking van electromyogram (EMG) metingen bij gebruik van diverse muizen laat het verschil in spierspanning zien.

Binnen onze advisering houden we rekening met 2 soorten ergonomische muizen. Deze zijn onder te verdelen in korte en lange termijn computermuizen, passend bij de klacht of een preventieve doelstelling.

 anir