EH3: alles wat je moet weten

social media expert inhuren

Iedereen heeft natuurlijk een identificatiekaart om zichzelf te kunnen identificeren wanneer dit nodig is. Ook voor bedrijven is het van belang om zich te kunnen identificeren, maar wist je dat dit ook moet op het internet? Een eHerkenning is dan handig om te hebben en vooral de EH3 variant van het systeem. Het is een systeem dat wordt gebruikt voor het veilig inloggen bij verschillende overheidsinstanties. Er zijn verschillende niveaus van dit systeem, waarbij niveau 3 het hoogste niveau is. 

Een EH3 is het hoogste niveau van eHerkenning en biedt veel voordelen vergeleken met de lagere niveaus. Bij dit niveau vindt er namelijk een uitgebreide controle plaats van de identiteit van de gebruiker. Dit is van groot belang en vaak gaat het om hele gevoelige informatie. Deze informatie mag niet gezien worden door onbevoegdheden en daarom is het van belang om niveau 3 te gebruiken. Op die manier is het vrijwel onmogelijk om misbruik te maken van dit systeem en dat is natuurlijk een groot voordeel. Wil jij meer te weten komen over EH3, dan is het verstandig om dit artikel eens goed door te nemen.

Hoe werkt Eh3 precies?

Om als bedrijf gebruik te kunnen maken van EH3 dient een bedrijf zich eerst te melden bij een erkende leverancier. Een erkende leverancier kan namelijk het systeem verlenen aan een onderneming. Hierbij moet er een fysieke identiteitscontrole uitgevoerd worden, waarbij de identiteit van de persoon die het EH3 middel gaat gebruiken wordt vastgesteld. Dit moet je altijd met een identiteitskaart of een paspoort doen. Als dit allemaal in orde is, wordt het herkenningsmiddel gekoppeld aan de betreffende organisatie. Op die manier kan alleen de geautoriseerde gebruiker met het middel inloggen bij een overheidsinstantie. Toch is het handig om te weten waarvoor je het herkenningsmiddel precies kunt gebruiken. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Waarvoor kun je EH3 gebruiken?

Een eHerkenning niveau 3 kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Het wordt voornamelijk gebruikt om in te loggen bij overheidsinstanties. Met een herkenningsmiddel gaat dit allemaal wat makkelijker dan dat je dit met papieren documenten moet doen. Je kunt op die manier met EH3 een vergunning aanvragen, maar ook de belastingaangiften doen. Voor bedrijven wordt het op die manier een stuk eenvoudiger, maar je kunt er ook medische dossiers mee in zien. Het is dus erg handig om deze eHerkenning te gebruiken voor het inloggen bij overheidsinstanties.

De voordelen

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van EH3 en voor ondernemers kan dit ideaal zijn. Je hoeft namelijk geen papieren documenten in te vullen en je hoeft ook niet meer te betalen voor meerdere postzendingen. Alles kan op die manier digitaal en dit betekent dat het erg kostenbesparend is. Een ander voordeel van eHerkenning is dat je er minder tijd aan kwijt bent als onderneming en je beter kunt focussen op andere taken. Daarnaast is het een veilige manier om ergens in te loggen en wordt gevoelige informatie veilig gehouden. Zo kunnen er geen onbevoegdheden bij de informatie komen en dit misbruiken.