Een rubber stootrand voor bescherming

Stootrubber

Rubber is een materiaal dat enorm veel toepassingen kent. De grootste toepassing is natuurlijk de autobanden. Echter wordt rubber verwerkt in veel meer dingen om je heen. Denk hierbij aan de zolen van jouw schoenen, emmers of bijvoorbeeld het zadel van je fiets. Naast deze bekende producten, wordt het materiaal ook gebruikt in de vorm van een rubber stootrand. Zoals de naam al impliceert, beschermt dit materialen tegen stoten. Een andere benaming hiervoor is beschermingsrubber. Wellicht heb je hier al eens van gehoord.

Stootrubber

Waarvoor een rubber stootrand aanschaffen?

Een beschermingsrubber is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een boot of een vrachtwagen hebt. Wanneer je een boot hebt, herken je waarschijnlijk het probleem dat je tijdens het aanmeren soms niet kunt voorkomen dat de boot tegen de steiger opbotst. Dat is natuurlijk niet erg, maar wel vervelend als er daardoor (lichte) schade aan je boot ontstaat. Om dit probleem te voorkomen kun je twee dingen doen. Je kunt ten eerste een beschermingsrubber aan de rand van de steiger bevestigen. De tweede optie is om dit juist op je boot te bevestigen.

Beide opties beschermen jouw boot, maar misschien is het handiger om een beschermingsrand aan je boot te bevestigen. Wellicht meer je niet altijd aan dezelfde steiger aan, dus dan is het fijn om in ieder geval jouw boot te beschermen tegen eventuele schade bij het aanmeren.