Een perscontainer voor jouw bedrijf: de voordelen

plastic afval

Binnen een bedrijf wordt er veel afval geproduceerd, waardoor het van belang is om te kiezen voor een perscontainer huren. Hiermee zorg je ervoor dat jij in staat bent dat het afval direct verwerkt en opgeslagen wordt. Bij het verzamelen van afval is het belangrijk om de verschillende afvalsoorten gescheiden te houden. Hiermee zorg je er namelijk voor dat recyclen kan plaatsvinden, een proces waarbij materiaal meerdere keren wordt gebruikt. Dit leidt tot minder uitstoot van CO2. De perscontainer kan de opslagruimte bieden die jij nodig hebt. Bekijk daarom vooral het aanbod en kom tot een concrete keuze. 

Het gebruik van de perscontainer

Een van de grote voordelen die een perscontainer kan bieden is het gebruik, aangezien bij een perscontainer sprake van een automatisch mechanisme. Zodra de container voor een groot gedeelte gevuld is met afval, wordt een persmechanisme ingezet waarbij alles bij elkaar wordt gedrukt. Dit levert het voordeel van efficiënt gebruik. Daarnaast heb je voldoende opslagruimte beschikbaar, wat bij vele containers juist een probleem kan zijn. Voor de perscontainer geldt dat er een groot formaat beschikbaar is. 

Hygiëne

Het heeft nog een ander voordeel om te kiezen voor een perscontainer. Er is bij een perscontainer namelijk sprake van voldoende hygiëne. Door al het afval kan de container al snel tot overlast leiden in de omgeving. Denk hierbij aan afval dat gaat rotten als gevolg van de hoge temperaturen. Dit is bij een perscontainer niet het geval. Door de isolatie van de container is er verder sprake van een proces waarbij er geen ongedierte op het afval af kan komen. Dit leidt tot minder nare geurtjes die in de lucht hangen rond de container. 

Afvalsoorten

Het is belangrijk om binnen jouw bedrijf een goed overzicht te hebben van de afvalsoorten die er zijn. Een belangrijke regel is namelijk dat binnen jouw bedrijf afval wordt gescheiden, anders riskeer je een boete van de overheid. Breng dus vooral in kaart wat voor afvalsoorten geproduceerd worden in jouw werkomgeving en wat voor afvalsoorten in de container mogen worden weggegooid. Hiervoor gelden regels die je kunt achterhalen bij het huren van een perscontainer.