Een creditcard nodig voor ondernemers?

Creditcard

Via internet kun je bij verschillende banken een creditcard aanvragen. Bij een creditcard kun je aankopen doen die dan niet meteen van je rekening gehaald worden, zoals dat gebeurt wanneer je een product in de winkel pint en je meteen op je rekening terug kunt zien dat er geld afgeschreven is. Veel mensen gebruiken hun creditcard om aankopen in of vanuit het buitenland te doen. Ook kun je als ondernemer kiezen voor het aanschaffen van een of meerdere creditcards. Want wanneer je minimaal een jaar als ondernemer ingeschreven staat, mag je een creditcard aanvragen. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen waar je als houder van een creditcard van kunt profiteren waardoor het een toegevoegde waarde voor je bedrijf is. Je kunt zelfs kiezen voor een gratis kredietkaart

Voordelen van een creditcard

Een creditcard heeft natuurlijk best wel wat voordelen, denk bijvoorbeeld eens aan een bedrijf met werknemers die zo af en toe op zakenreis gaan. Zij moeten tijdens deze reis diverse kostenposten voorschieten om vervolgens na afloop van hun reis het bedrag terug te kunnen krijgen van de werkgever, maar lopen in de tussentijd wel een risico wat betreft hun eigen privé uitgaven en saldo. Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van een creditcard, kan de werknemer deze meenemen en scheelt dit zorgen en handelingen. Dit wordt daarnaast ook nog eens nauwkeurig bijgehouden en kan de werkgever zien welke werknemer welke kosten gemaakt heeft. Je kunt wel controle en inzicht behouden wat betreft de uitgaven van de creditcard, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een limiet in te stellen en worden alle uitgaven in de gaten gehouden door de creditcardmaatschappij. 

Verzekeringen

Een ander bijkomend voordeel van een zakelijke creditcard is dat aankopen beschermd zijn met een verzekering. Er zijn meerdere verzekeringen waar je aanspraak op kunt maken. Denk eens aan de aankoopverzekering, hiermee is je aankoop gedekt wanneer je deze kwijtraakt, gestolen wordt of kapot gaat. Ook een vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering behoren tot dit rijtje verzekeringen. Mocht je werknemer nou op pad zijn met die zakelijke creditcard en uitgaven doen die niet voor de rekening van het werkgevende bedrijf komen, dan zijn deze aankopen verzekerd door middel van de dekking ongeoorloofd gebruik creditcard. Ook is er een eigen risico autohuur in het buitenland. Let wel op, iedere verzekering heeft een aantal voorwaarden voor het uitkeren, lees deze dus goed. 

Wat is de toegevoegde waarde?

Wanneer je een particuliere creditcardhouder bent en je deze actief gebruikt, bestaat de kans dat je ook wel eens aankopen voor het bedrijf moet doen en je daar je eigen creditcard voor moet gebruiken, daarom is het verstandig om ook een zakelijke creditcard aan te schaffen, zodat jij je privé aankopen en zakelijke aankopen gemakkelijk gescheiden kunt zouden. Dit is ook nog eens voordelig op belastingtechnisch gebied, je kunt namelijk je voordeel opdoen van een aantal fiscale voordelen. Je kunt je werknemers de creditcard meegeven om zakelijke aankopen te doen en kunt zo de boekhouding makkelijker bijhouden en je hoeft minder met geld te schuiven. Daarnaast kun je ook kiezen voor de verschillende methodes om te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld in delen betalen, het gehele bedrag in een keer of je kunt het laten uitstellen. Kortom, dit zijn een aantal belangrijke punten waardoor een zakelijke creditcard echt een toevoeging kan zijn voor ieder bedrijf.