Deze verzekeringen heb jij nodig als startend ondernemer

Dat je je als startend ondernemer goed moet verzekeren, dat weet bijna iedereen. Maar er zijn zoveel verzekeringen dat de meeste mensen door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel vind je de drie verzekeringen die je als startend ondernemer echt nodig hebt. Lees je mee?

1. Rechtsbijstandsverzekering

Een juridisch conflict is iets waarvan je denkt; dat overkomt mij niet. Maar je hebt als ondernemer al vrij snel te maken met een juridisch conflict. In de meeste gevallen is het ook buiten jouw eigen macht om. Denk bijvoorbeeld een niet betalende klant, als je alle incasso kosten uit eigen zak moet betalen, dan ben je verder van huis. Juridische kosten kunnen namelijk heel snel heel hoog oplopen. Daarom heb je deze verzekering gewoon nodig.

2. Voorraadverzekering

Dit is een verzekering die vooral relevant is voor winkeliers of webshops. Deze verzekering spreekt dan ook redelijk voor zich. Wanneer je afhankelijk bent van je voorraad, moet je gewoon een verzekering hebben. De gevolgen zijn niet te overzien wanneer er iets met jouw voorraad gebeurt. Je bent dan verzekerd tegen brand, diefstal en andere onvoorziene gebeurtenissen.

3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer ben je niet vanzelf verzekerd wanneer je werkloos wordt als je iets overkomt. Ook is het vaak niet mogelijk om een uitkering aan te vragen. Daarom is het belangrijk dat je zelf zorgt voor een goed vangnet.

Ook als je jong en gezond bent is het aan te raden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Vaak denken jongeren dat ze niks kan overkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Meer informatie over het afsluiten van de juiste verzekeringen? Neem dan even een kijkje op: www.tulpenfonds.nl.