De voordelen van een office manager opleiding

Tijdens een office manager opleiding leer je op welke manier je een kantoor op een soepele en efficiënte manier kunt runnen. Dat betekent dat je een flinke administratieve taak hebt, want je moet allerlei activiteiten zodanig plannen, dat de agenda’s van alle collega’s zo optimaal mogelijk zijn gevuld, maar wel op zo’n manier dat er geen wachtrijen ontstaan bij de vergaderruimtes. Tijdens de office manager opleiding leer je hoe je dat op een heldere manier kunt opzetten. Als je het goed doet loopt alles in het kantoor op rolletjes en heeft elke collega veel waardering voor jou.

Wat leer je tijdens de office manager opleiding?

De office manager opleiding bestaat uit 45 lessen van 3 uur. Elke week wordt er één les gegeven in één van de 50 leslocaties van Fabius opleidingen. Je kunt kiezen uit een les in de ochtend of een les in de avond. Eerst leer je om goed met de computer om te gaan. Dat betekent dat je een toetsenbordtraining krijgt en dat je met de meest gebruikte kantoorsoftware leert werken. Denk daarbij aan Word, Excel en Outlook. Vervolgens maak je kennis met de manier van werken op een kantoor. Onderwerpen die worden behandeld zijn klantgericht werken, baliewerkzaamheden, gesprekstechnieken, telefoongebruik, werkplekbeheer, archief, etc.

Hoeveel tijd kost de office manager opleiding?

Zoals al aangegeven bestaat de office manager opleiding uit 45 lessen van 3 uur, die één keer in de week worden gegeven. De cursisten krijgen huiswerk mee, waar per week gemiddeld ook nog een dagdeel aan moet worden besteed. Een vooropleiding is niet nodig,  maar het is wel een voordeel als je al enige computervaardigheid hebt en als je je mondeling en schriftelijk goed kunt redden in de Nederlandse taal. Motivatie is echter het belangrijkste om de opleiding succesvol af te ronden.