De toepassing van digital signage in verschillende branches

Heb je wel eens van digital signage gehoord? Zo niet, dan is dit artikel extra handig voor je. Digital signage is namelijk een hele mooi manier om de dienstverlening met je klanten te verbeteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan snel verder. Wij geven je een aantal voorbeelden van toepassingen van digital signages in verschillende branches.

Retail

In de retail wordt veel gebruik gemaakt van digital signage. Digital signage kan namelijk zorgen voor een betere winkelervaring. En het is bewezen dat klanten bereid zijn om meer uit te geven wanneer de winkelervaring beter is. Denk bij de toepassingen aan een digitaal menubord of een scherm dat wordt opgehangen bij een kassa. Het doel hiervan is de verkoop stimuleren en informeren over bepaalde producten. Het kan dan ook in vrijwel iedere retail onderneming gebruikt worden. De mogelijkheden zijn enorm.

Het onderwijs

In het onderwijs is digital signage erg populair. Hiermee is het mogelijk om de aandacht te trekken van studenten. Ook kun je er informatie mee leveren uit online gegevensbronnen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo wordt Digital signage in het onderwijs bijvoorbeeld ook gebruikt in kantines om het menu aan te geven. Of informatie te geven over de uitval van lessen.

Zorgsector

Ook de zorgsector is een uitgelezen sector voor de toepassing van digital signage. Zo maken zorgorganisaties gebruik van digital signage bij wachtkamers of om nieuws te verspreiden binnen te organisatie. Een zorginstelling kan bovendien verkoop posters verwijderen en hiervoor digital signage in de plaats hangen.